Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джинджифил: 6 доказани начина на помощ при отслабване

19 юли 2023, 18:22 часа

Известни са безбройните медицински цели, за които се ползва джинджифилът. Той е традиционна подправка в индийската кухня и неговото приложение като лечебна билка и домашно лекарство е известно на всички. Джинджифилът се използва за подобряване на здравето на червата, облекчаване на стомашни проблеми и регулиране на метаболизма.

Обикновена джинджифилова вода

Мнозина казват, че 3-4 капки джинджифилов сок в чашата вода, която пиете сутрин или пиенето през целия ден изгаря мазнините. Ако искате да опитате това, можете да подобрите вкуса с лимонов сок или мед.

Джинджифил на прах

Наличието на сушен джинджифил на прах за отслабване също е много популярно. Освен свойствата за отслабване, тези прахове се смята, че имат и противовъзпалителни свойства. Човек може да консумира джинджифил на прах с вода или може да го добави към храната и да я изяде директно.

Чай от джинджифил

В много домакинства чаят от джинджифил е редовен сутрин и вечер. За да включите здравословните съставки на джинджифила в чая си, можете или да изстискате няколко капки джинджифилов док към чая, или да добавите няколко резена. Сварете го правилно и го пийте горещ.

Тези хора НЕ трябва да ядат джинджифил

Вода с джинджифил и лимон

Много хора вярват, че смесването на тези две мощни подправки може да подейства страхотно върху допълнителното тегло. Лимонът е една от най-важните храни, които се използват за отслабване. Хората пият лимонов сок рано сутрин, за да получат облекчение от проблеми със здравето на червата.

Детокс напитка

1 с. л . настърган джинджифил се сипва в чаша топла вода. Добавете лимонов сок към това (около 2-3 супени лъжици трябва да са достатъчни). Разклатете го добре и го пийте през целия ден. Ако имате нужда от сладост, можете да сложите мед.

А вие знаете ли колко е лесно да отгледате сами джинджифил у дома? 

Джинджифилови бонбони

Пригответе джинджифилови бонбони, като нарежете джинджифил на дебели парчета. Сложете ги в купа и добавете към тях лимонов сок. Към това сложете черен пипер на прах и сол. Оставете сместа да постои известно време. После ги оставете на слънце да съхнат.

Здравни съвети

Внимавайте с количеството джинджифил, което консумирате. Не прекалявайте с приема на джинджифил. Консумирайте го на малки дози. Прекомерната употреба на джинджифил може да раздразни стомаха. Освен това, стига се до гадене и повръщане, ако се приема в излишък.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес