Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 причини, които ни пречат да отслабнем, въпреки гладуването

21 август 2024, 13:07 часа

Случвало ли ви се е да гладувате, за да свалите онези няколко излишни килограма, които ви пречат да закопчаете копчето на любимите си панталони или пола? Сигурни сме, че много от вас не са ставали свидетели на положителни резултати, макар положените усилия. Това е в резултат на няколко грешки, които обикновено човек допуска, опитвайки се да влезе бързо във форма.

В днешната статия ще си поговорим за това на какво да обърнете внимание, ако искате наистина да постигнете желаните резултати.

Какви грешки най-често допускаме, до като се опитваме да отслабнем?

Още: Коя храна ще ни запази слуха за дълги години?

Винаги претегляйте храната на кухненската везна

Това е един от първите съвети, които ще споделим с вас. Съществуват много скрити калории, които сме свикнали да подценяваме, а именно те правят така, че цифрите на кантара да не помръдват. Във ваша полза би било, ако редовно претегляте закуската, обяда или вечерята. Ще се изненадате от положителните резултати.

Хранете се рядко навън

Колкото и да не ви се вярва, храната, консумирана навън, съдържа много повече калории, отколкото тази, която си приготвяте сами и в домашни условия. Вие можете да контролирате процеса, както и съставките, които добавяте към порцията си, докато в ресторантите използват много повече зехтин, олио и други продукти, увеличаващи значително калориите.

Още: Експерти: Тази диета помога в борбата с диабет тип 2

Брояч на калории

Той ще ви помогне да държите теглото си под око и лесно да се отървете от ненужните килограми.

В никакъв случай не става въпрос за досадно броене на калории и непрекъснато да циркулирате с химикал в ръка. Изтеглете си приложение на телефона, ще си спестите време и постоянно рисърчване в интернет.

Ако искате да се радвате на стройна и красива фигура, не подминавайте тези съвети.

Още: Кои зеленчуци не трябва да се ядат при подагра?

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес