Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са най-гледаните филми и сериали в EON Видеотека през март

28 март 2024, 18:10 часа
Реклама

За всички почитатели на киното този март бе един от най-вълнуващите моменти през годината, защото се проведоха най-престижните световни филмови награди – „Оскарите“. Преди и по време на бляскавата церемония анализатори и киномани защитаваха трепетно своите фаворити за статуетките, а зрителите пред екраните си припомниха най-добрите холивудски продукции за изминалата година.

Такава възможност имаха и всички потребители на EON Видеотека благодарение на специалната селекция от номинирани или спечелили „Оскар“ филми, която от Vivacom бяха подготвили за всички фенове на киното. В EON Видеотеката присъстваха и тематични колекции от филми и сериали по случай Деня на жената и Националния празник 3 март. Богатият на поводи месец направи селекцията от 10-те най-гледани заглавия за март разнообразна и  с интересно съдържание за всички зрители на EON Видеотека.

Още: Специална филмова селекция с Брус Уилис в EON видеотека

1. „Денят на жената“ – най-гледаният филм в EON Видеотека за месец март е, изненадващ, забавен, ексцентричен, красив, наистина "женски" филм. В него се представят изключителните истории на няколко жени, родени в Съветския съюз, преживели световните турбуленции от революцията през 1917 година до наши дни. 

2. „Дякон Левски“ – XIX век. България е в мрака на османското владичество. От пепелището на погубена България ще се въздигне най-достойният от синовете ѝ, за да проправи пътя към свободата. Сам през безверието и отчаянието, през предателството и саможертвата, дори през любовта.    

3. „Дюн“ – култовият филм на режисьора Дени Вилньов представя зрелищна адаптация на романа на Франк Хърбърт. Филмът е номиниран в 10 категории за наградата „Оскар“ като печели шест от статуетките през 2022 г. В центъра на епичното и емоционално приключение е Пол Атреидски – брилянтен и даровит млад мъж, комуто е отредена велика съдба. Той поема към най-опасната планета във Вселената, за да подсигури бъдещето на своето семейство и народа си.

4. „Вендета“ – страхотен криминален екшън с участието на Брус Уилис и Майк Тайсън. Бившият морски пехотинец Уилям Дънкан губи дъщеря си - момичето става жертва на улична банда. Полицията бездейства, но бащата взема правосъдието в свои ръце и убива виновния. Убитият се оказва син на могъщ мафиот, а Дънкан започва вендета срещу бандата.

5. „Аквамен и изгубеното кралство“ – Джейсън Момоа още веднъж се превъплъщава в повелителя на водата Аквамен (Артър Къри), който вече е крал на Атлантида, съпруг и баща и живее в рутина. Старият му враг Блек Манта се появява отново обаче, и то по-силен от всякога.

6. „Жокерът“ – криминален трилър с Джейсън Стейтъм в главна роля. Персонажът му – Ник Уайлд, е бодигард в Лас Вегас със смъртоносни професионални умения и личен проблем с хазарта. Когато негова приятелка е пребита, Ник отвръща на удара, но открива, че това е синът на силен мафиотски бос. Внезапно Ник се озовава в криминалния свят, преследван от мафията. Повишил залога, той има само един шанс да промени нещата ... и този път това е всичко или нищо. 

7. „Бебе бос“ – една забавна семейна комедия от създателите на „Шрек“ „Кунг-фу панда“ и „Мадагаскар“, с номинация за Оскар през 2018 г., за това как появата на бебе променя едно семейство, разказана от очарователно ненадежден разказвач – 7-годишното братче с богато въображение на име Тим. Най-необичайният Бебе Бос пристига в дома на Тим с такси, облечен в костюм, с куфарче в ръка и говори с гласа и остроумието на Алек Болдуин. 

8. „Тайният свят на Финик“ – още една анимация в списъка, която разказва за Кристин - умно, смело и любопитно 12-годишно момиче, любителка на детективските романи и решаването на загадки. Майката и бащата на Кристин са актьори, които получават роля в най-популярния сериал. Цялото семейство се мести в нов град, а от студиото им дават къща, в която да живеят.

9. „Откраднат живот“ – хитовата българска продукция е единственият сериал в списъка. В него се проследяват драматичните обрати в съдбите на главните герои, случващи се на фона на динамичното ежедневие в голяма градска болница. Историите на героите се преплитат с наситените с напрежение случаи от лекарската практика. 

10. „Мармадюк“ – в топ 10 най-гледани филми в EON Видеотека за март влиза и тази забавна семейна анимация за обичливия, но крайно мързелив и недисциплиниран немски дог Мармадюк. Той е най-щастлив, когато играе на каубои и индианци заедно с деветгодишния Били, без значение, че обикновено след техните игри настава пълна разруха. Родителите на Били се опитват да държат Мармадюк далеч от белите, но никога не успяват.

Още: Vivacom представя новата EON Видеотека с модерен интерфейс и над 30 000 заглавия

Освен специалните селекции, EON Видеотека предоставя на киноманите над 30 000 хитови филми, сериали и документални поредици в HD качество и без никакви реклами. Изцяло обновената видеотека прави навигацията бърза и лесна, а най-актуалното филмово съдържание достига до потребителите благодарение на интегриран изкуствен интелект с препоръки спрямо личните интереси на всеки зрител. Сред новите функционалности на EON Видеотека са още опцията „Гледай офлайн“* и възможност за лесно превъртане напред и назад на любимия филм или сериал.

*„Гледай офлайн“ предоставя възможност за временно изтегляне на определени филми и сериали за срок до 30 дни. Функционалността не е гарантирана. Повече на vivacom.bg.

 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес