Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой е най-големият чек за Григор Димитров през 2024 година и колко пари спечели до момента?

22 юли 2024, 14:30 часа • 1016 прочитания

2024 година е паметна за Григор Димитров. Той сложи край на серията си без титла, датираща от 2017 година насам, след като в началото на годината спечели ATP 250 в Бризбейн. 

Също така, той записа най-силното си участие в историята на "Ролан Гарос", класирайки се за четвъртфиналите в турнира. Освен това, през април се завърна в топ 10 на мъжкия тенис.

И един от турнирите, които му помогнаха да се завърне в челната десетка, е надпреварата, която натрупа най-голяма сума в банковата му сметка през 2024 година. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Колко пари спечели Григор Димитров досега през 2024

Турнирът в Маями се оказа най-доходоносен за Гришо

Най-доходоносният турнир за Гришо през годината 

Въпреки че спечели титлата в Бризбейн, не този турнир е най-печеливш от финансова гледна точка за Димитров. Тъй като е от най-ниския ранг на ATP, чекът му за победител дори не прескочи 100 хиляди долара. 

Мастърс турнира в Маями се оказа "джакпотът" за българина, който направи вълшебен ход към финала, където, за съжаление, загуби от Яник Синер.

Този турнир обаче го качи високо в тенис ранглистата, а освен това му гарантира и най-големия чек до момента през 2024 година - над 500 хиляди долара! Каква е точната сума, която Григор е спечелил, не само в Маями, но изобщо досега през 2024 година, четете тук! 

Иво Вецев
Иво Вецев Отговорен редактор
Новините днес