Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сагата с ремонтите в София: Епизод "бул. Константин Величков"

19 октомври 2018, 09:30 часа • 4418 прочитания

Нов проблемен участък, който трябваше да е готов до 15 септември, но не е довършен заради лошо изпълнение влиза в списъка с провалените ремонти в София.

Сега става въпрос за участъците около "островите" т.е. спирките на трамваите на бул. "Константин Величков". По пътното платно освен трамваите трябва да минават и автобуси. Оказва се, че положената настилка в сегашния ѝ вид няма да понесе двойното натоварване. 

Фирмата изпълнител "Амфисия" е отстранена от обекта заради неспазване на срока. От Столична община обясниха, че няма да бъдат заплатени извършените строително-ремонти работи, а в момента се изчислява и глобата.

От фирмата не отричат, че не са си свършили работата добре, но за решението да бъдат отстранени са разбрали от медиите. Представителят на българо-италианското дружество Захари Иванов каза пред Нова телевизия, че до момента са работили в пълен унисон със Столична община и полагат усилия да отговорят на сериозните нейни усилия. 

Проектът за реконструкцията на бул. "Константин Величков" е на стойност 1 милион и 200-300 хиляди лева, но от "Амфисия" уточниха, че са намалили поне с 40% стойността на ремонтите. 

"Асфалтовите работи не са положени добре, но на останалите участъци работихме бавно, защото не можехме да работим по-бързо, но работехме качествено", каза още Захари Иванов "Амфисия".

От строителния надзор потвърдиха, че има фуги около релсите, а при качествено полагане на асфалтовата настилка това не би трябвало да се случи. 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес