Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ-София: Кризата с боклука няма да се състои (ВИДЕО)

09 януари 2024, 13:03 часа
Реклама

"Предвещаваната криза с боклука няма да се състои",  коментира общинският съветник от ГЕРБ-София Георги Георгиев в изявление в контекста на оповестения одитен доклад за завода за боклука в София. От ГЕРБ приветстваха изпращането му на прокуратурата, но определиха представеното днес като постановка, с която се цели да се разчисти терена за управление със социалистите. 

Обвиниха Терзиев в лъжа

Георгиев изтъкна, че преди час са били изречени лъжи.

"Оказа се, че депото има потеницал да работи до три години, след което София ще има криза с боклука. Това е лъж, това е неистина и се вижда от доклад на директора на експлоатацията, където ясно се показва, че капацитетът е 8 години, а не четири", уточни Георгиев. ОЩЕ: Терзиев: Все още не може да се говори за управленско мнозинство в София (ВИДЕО)

Според Георгиев се създава измислена криза, за да се избяга от проблема за истинската такава. 

"Призовавам г-н Терзиев незабавно да оповести публично другите два доклада, извършвани по време на предишното ръководтво и те също да бъдат изпратени в прокуратурата, защото в тях има много ясни констатации. Ако в София има криза в упралление на отпадъците по-рано от 8 години, това ще е в резултат на лошо управление от екипа на г-н Терзиев", заяви Георгиев. ОЩЕ: Още фрапиращи разкрития за боклука в София: Терзиев призова предишната власт за отговорност (ВИДЕО)

От ГЕРБ обърнаха внимание, че през 2015 г. при въвеждането на завода за боклук в експлоатацията, Савов е бил действащ директор. По думите йм, ако тогава са допуснати слабости по избор ана техника, в начина на нейното монтиране, то това не е отговорност на кмета на София, а на техническите лица, които са носили отговорност за това. 

Според ГЕРБ оповестеното за заплатите в предприятието трябва да се провери, като изнесоха данни, че по времето на Николай Савов, заплатата на ръководните кадри е била около 5000 лв., каквато горе-долу е и в момента. ОЩЕ: Резервните части за завода за боклук на София: Рециклирани, може би? (ВИДЕО)

Какъв е истинският проблем според ГЕРБ?

Георгиев смята, че е жалко, че започваме годината с такава постановка.

"Кметът Терзиев днес съобщи, че водят разговори, че имат някакъв напредък с Общинския съвет. Огромният проблем на София е неможенето на политическия й лидер да формира мнозинство", коментира още Георгиев. Той заяви, че общинският съвет не работи не заради ГЕРБ-СДС, а заради Терзиев. 

Антон Хекимян обърна внимание, че кризата е ясна. "Ние сме притеснени от факта, че лидерството така и не бе взето в ръцете на г-н Терзиев. Той не пое лидерската си функция или поне официално не търси мнозинство и подкрепа в СОС", добави Хекимян.

Според него скоро ни чака друга криза в София, а именно с транспорта.  ОЩЕ: Терзиев: Все още не може да се говори за управленско мнозинство в София (ВИДЕО)

ГЕРБ питат за инсенератора?

„Кметът на София застава ли зад идеята за инсенератора, къде ще разположи тази площадка и ще направи ли така, че този проект да бъде изпълнен и завършен и в София да няма проблеми с боклука", попита Хекимян. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес