Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Времето утре - 5 октомври 2024 г.

04 октомври 2024, 16:16 часа • 468 прочитания

На 5 октомври 2024 г. се очаква навлизането на студен фронт. Какви ще са минималните и максималните температури вижте в прогнозата за времето за събота. 

Още: Седмична прогноза за времето за 30 септември - 6 октомври 2024 г.

Студен фронт

Утре през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността и над източните райони ще се увеличи, ще е значителна и на много места ще има валежи от дъжд. Локални, временно интензивни и значителни по количество ще са валежите през деня в Западна и Централна България, а към вечерта и през нощта срещу неделя - и в Източна. По преминаването на фронта от запад на изток ще има и гръмотевици. В северозападните райони вятърът ще се ориентира от запад-северозапад ще е слаб до умерен; в останалата част от страната ще е от юг-югозапад - умерен, временно и силен. Максималните температури ще са от 19°-20° в западните до 29°-30° в източните райони, в София - към 19°-20°.

Повече облаци над морето

Над Черноморието облачността ще се увеличи и след обяд ще е значителна. Ще има и валежи от дъжд, в отделни райони с гръмотевици, значителни - през нощта срещу неделя. Ще духа умерен до силен вятър от юг. Максималните температури ще бъдат 24°-27°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

В планините

В планините и над източните райони облачността ще се увеличи и ще е значителна. На много места ще има валежи от дъжд, значителни през деня в Западна и Централна България, а към вечерта и през нощта срещу неделя - и в Източна. Ще има и гръмотевици. Вятърът в масивите в северозападната половина на страната ще се ориентира от северозапад, ще е умерен и силен; в източната и по високите части ще остане от юг-югозапад, ще е временно бурен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 12°, но с преминаването на студения атмосферен фронт ще се понижават.  

Още: Месечна прогноза за времето за октомври 2024 г. (ГРАФИКА)

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес