Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Видин очаква нова пожарна и спасителна техника

29 януари 2014, 15:49 часа • 45220 прочитания

Видинската пожарна ще получи 5 пожарни и спасителни автомобила и една автомеханична стълба, съобщи Агенция Фокус.

Техниката е изцяло нова и се очаква да бъде доставена до 1-2 месеца. Тя е осигурена по проект „Модернизация на структурните звена на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

„С това ще имаме абсолютно модерна и отговаряща на европейските изисквания противопожарна техника. Въпреки че бедствията са трудни за прогнозиране, аз се надявам, че нашите способности за реакция ще се подобрят значително”, каза гл. инспектор Станислав Генчев,  началник на Областно управление Пожарна безопасност и защита на населението”-Видин.

През 2014 година ще продължи работата за повишаване готовността на структурните единици на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”- Видин, заяви още Генчев.

Основна цел е и сформирането на доброволни формирования. До момента такива са създадени в 5 общини и предстои да бъдат сформирани в още 6. Доброволното формирование в град Грамада разполага със самостоятелен противопожарен автомобил.

„Всички доброволци са обучени по 2 модула. 4 формирования не са преминали обучение по модул 3 за оказване на първа долекарска помощ. Такова обучение ще бъде проведено с представители на БЧК”, добави гл. инспектор Станислав Генчев. 

Ивайла Димитрова
Ивайла Димитрова Отговорен редактор
Новините днес