Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Търси се бикът в първата футболна корида - Валенсия или Севиля?

12 януари 2013, 00:50 часа • 8596 прочитания

Здравейте, уважаеми читатели и приятели на Actualno.com.

Много от вас вече са запознати с нашите редовни коментари за предстоящи футболни срещи, които привличат вниманието на всички запалени привърженици на великата игра. От тази седмица обаче Actualno.com стартира и собствена игра – „Лаком за гол”. В нея всеки от вас, драги читатели, може да даде прогноза за осем мача от най-интересните шампионати на Европа и да види дали прогнозата на Actualno.com или неговата е по-точна. Както и да спечели награда, разбира се.

Сега нека започнем събота с най-интересната среща по европейските терени днес, а в неделя очаквайте истински взривоопасен коктейл от футболни емоции, защото тогава идва ред на гигантски сблъсъци в най-големите европейски първенства.

Валенсия – Севиля, 23:00 часа


Един от класическите сблъсъци в Испания, които обаче в последните години влизат все повече и повече в сянката на Ел Класико.

Двата отбора се намират на крайно незавидни позиции във временното класиране на Примера. „Валенсия” е на осмо място, на четири точки от зона Шампионска лига, докато „Севиля” е едва на 11-то място, на цели 9 точки от заветното четвърто място в испанския шампионат.

Като временна форма „Валенсия” се представя по-добре – прилепите имат четири победи в последните си пет мача, докато „Севиля” са само с две победи и цели три загуби. Иначе дербито между двата отбора е доста изравнено като цяло, но в последните години „Севиля” доминират. От общо седем мача за предишните три години, „Севиля” има цели шест победи, а „Валенсия” е само с една.

По отношение на съставите „Валенсия” има малко повече проблеми – контузени са полузащитниците Фернандо Гаго и Серхио Каналес, няма го и бекът Жереми Матьо. При „Севиля” мачът пропускат Пьотр Троховски и Кампаня, като Троховски е доста фундаментална липса в халфовата линия на тима. Наказан е и защитникът Коке Андухар.

Прогноза: 1x

Автор: Ивайло Петров

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес