Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Синът на зам.-министър изчезна: Пламен Данаилов от ИТН моли за помощ (СНИМКА)

30 декември 2021, 15:10 часа
Реклама

Изчезнал е синът на заместник-министър на енергетиката Пламен Данаилов от "Има такъв народ" (ИТН).  Това съобщи той във Фейсбук:

"Здравейте, приятели! Пиша с апел за ПОМОЩ! От 10.30 часа днес нямаме връзка със сина ни, 15-годишно момче, Алекс.

За последно е видян на писта А5, ПАМПОРОВО! Облечен е с черен ски екип и черна каска, висок около 185. Обявен е за издирване. Детето няма телефон. Моля Ви, ако някой го забележи да се обади на телефон: 0899929696

По-късно стана ясно, че синът му е открит жив и здрав. 

Кой е Пламен Данаилов? 

Визитката на Пламен Данаилов в сайта на "Има такъв народ" е лаконична на фона на биографичните справки за други членове на експертните групи на партията. Посочва се, че Пламен Данаилов е завършил висшето си образование в УНСС със специалности Финанси и Счетоводство и контрол.

Професионалната му дейност е описана с "над 20 г. опит на висши управленски длъжности в големи международни компании" и с позицията на "Управител на консултантска фирма в сферата на финансовите услуги".

Търговският регистър показва, че Пламен Данаилов е собственик в няколко компании - "Локус", "Файнанс Консулт", "Соф прайс консулт". Бил е председател на Камарата на независимите оценители в България от 2017 г. до октомври 2020 г.

Профилът му в LinkedIn показва, че от 2005 до 2007 г. е бил финансов мениджър на Publicis Groupe в България, а от 2007 до септември 2008 - в AstraZeneca. Работил е и като главен финансов директор на КАИ Груп. В предизборните прояви на ИТН преди изборите на 11 юли той е човекът, който представя икономическите приоритети на партията.

В интервю за бТВ той се обяви за намаляване на дела на държавата в разпределението на средствата от БВП от 43% до 38% в края на евентуалния мандат на ИТН, за запазване на плоския данък, но с въвеждане на необлагаем минимум, облекчения при корпоративния данък на определени групи инвеститори и за членство в Еврозоната, но в момент, в който България е достигнала нивото на средноевропейските доходи. Пламен Данаилов не присъстваше в първия предложен състав на кабинет, в който Николай Василев беше номиниран за премиер. 

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес