Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отиде си Иван Йочев - един от най-добрите спортни фотографи на България

07 февруари 2021, 17:00 часа
Реклама

На 49-годишна възраст ни напусна един от най-добрите спортни фотографи на България през последните 30 години - Иван Йочев, съобщи "Булфото".

Реклама

Чрез снимките си Йочев е запечатал исторически за България мигове и личности в последния четвърт век. Неговите кадри са ползвани от световните агенции Reuters, AFP, AP, Getty Images и EPA, както и от много от водещите спортни издания в Европа.

През годините Йочев работи за вестниците "24 часа" и "7 дни спорт", както и за спортния сайт Sportal.bg.

На 2 юни 2020 Иван, който винаги бе усмихнат и душата на редакциите, осъществи една от мечтите си и направи авторската фотоизложба в София, която бе представена от "София - европейска столица на спорта" и Българския олимпийски комитет (БОК).

Сред присъстващите бяха великите спортни личности Стефка Костадинова, Здравка Йорданова, Йорданка Благоева, Петкана Макавеева, Васил Етрополски, Димитър Пенев, Ренета Камберова, Живко Вангелов и други. Част от гостите бяха и трите талантливи момичета - лица на "София – евростолица на спорта" Християна Тодорова, Александра Фейгин и Йоана Илиева, на които бяха посветени специални пана от изявите им като поведенчески модели и примери за подрастващите в инициативата. 

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес