Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 29 юни 2024 г.

29 юни 2024, 19:50 часа

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 29 юни 2024 г.

Реклама

ЙОТОВА: КАБИНЕТ НА МАЛЦИНСТВОТО НЕ Е ДОБЪР ТЕРЕН ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ РЕШЕНИЯ

 

Много трудно да има правителство на малцинството. Това не е здрава политическа основа и терен за добри политически решения, защото при всяка по-деликатна ситуация започват да се търсят гласове в подкрепа и да се правят много тежки компромиси. Най-голямата политическа сила ще е зависима от всички останали. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова от Белоградчик, където ще вземе участие в празника на града.

ДПС ПОСТЕПЕННО СТАВА САМО ДП? ЧИСТКАТА В ПАРТИЯТА ПРОДЪЛЖАВА СЪС СЕКРЕТАРКАТА НА ДОГАН

 

Масовите рокади и оставки на ключови лица за Движението за права и свободи продължават с пълна скорост и достигнаха до личната секретарка на Ахмед Догав - Биршен Ибрямова.

ВАСИЛЕВ: ДПС РЕАЛНО СА ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА, НИЕ ЛЕГИТИМИРАХМЕ ПЕЕВСКИ ПРЕЗ ПРОМЕНИТЕ В КОНСТИТУЦИЯТА

 

"Много хора се почувстваха излъгани от това, че направихме правителство на малцинството, подкрепено от ГЕРБ с участието на Мария Габриел. А след като са се почувствали излъгани, защото това са хора, които са им вземани бизнеси, гонени са, уволнявани са и в един момент приехме подкрепа от техния насилник - това е много силно емоционален момент и тези хора не можем да ги виним за това".

СЛЕД ПОЛИТИЧЕСКА НАМЕСА: ДСБ ДАВА ШЕФА НА "ВОЕННО РАЗУЗНАВАНЕ" НА ПРОКУРАТУРАТА ЗАРАДИ ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ

 

Военната прокуратура да разследва началника на Служба "Военно разузнаване" бриг. ген. Венелин Венев за злоупотреба с власт, призоваха от партията.

ТОШКО ЙОРДАНОВ: ТРЕТИЯТ МАНДАТ Е „ПРЕГОВАРЯНЕ НА НЕУТРАЛЕН ТЕРЕН“

 

Няма верен ход за излизане от кризата, защото средата е шизофренна – хем всички искат да има правителство, хем се заклеймява всеки, които се опита да направи нещо по въпроса, но третият мандат може да се разглежда като „преговаряне на неутрален терен“. Това заяви пред bTV председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

30 СВАЛЕНИ САМОЛЕТА ЗА 6 МЕСЕЦА: УКРАЙНА СЕ ХВАЛИ С УДАРИ, РУСИЯ ГАСИ ПОЖАРИ (СНИМКИ)

 

Неотдавна Украйна нанесе серия от успешни удари по руски въздушни бази, от които са били изстрелвани дронове. Според Министерството на отбраната на Великобритания за известно време Русия ще трябва да намали броя на тези изстрелвания поради нанесени щети.

САЩ ДАВА ОЩЕ МОЩНА ВОЕННА ПОМОЩ НА УКРАЙНА

САЩ се готвят да обявят пакет от военна помощ за Украйна на стойност около 150 млн. долара.

КАК УКРАЙНА МОЖЕ И ТРЯБВА ДА СЕ СПАСИ ОТ ЕНЕРГИЙНИЯ ТЕРОР НА РУСИЯ? (СНИМКИ)

 

Поне половината от украинския капацитет за производство и пренос на електроенергия е разрушен от руски ракети и дронове, съобщават властите в Киев. Въпреки непрекъснато увеличаващия се внос на ток, на много места в Украйна е въведен режим на потреблението. А следващият студен сезон ще е по-лош от всички досега от началото на войната.

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО - 30 ЮНИ 2024 Г. (НЕДЕЛЯ)

 

Очаква ни слънчев неделен ден с летни температури и без вероятност за валежи, сочи прогнозата за времето за 30 юни.

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес