Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гонка между два товарни автомобила завърши със стрелба

21 март 2014, 16:42 часа
Реклама

Екшънът се е разиграл в следобедните часове на 18 март на главен път ІІ-66 в района между село Съдиево и град Нова Загора. Товарен автомобил „Ситроен”, управляван от 34-годишен мъж от град Стара Загора е застигнат на пътя от товарен автомобил „Пежо”, управляван от 30-годишен мъж от Ямбол.

Информацията по случая е, че между двата автомобила започнала надпревара и маневри, пречещи на задния автомобил да изпревари този пред него. В резултат от гумите на товарния автомобил „Ситроен” е излетяло камъче, което пукнало предното стъкло на „Пежо”-то.

Без да губи време, возещият се в задната кола пътник - 41-годишен мъж от Ямбол, афектиран от възникналата ситуация, извадил законно притежаван пистолет „Валтер” и стрелял по задната, товарна част на „Ситроен”-а, съобщават от Областната дирекция на МВР в Сливен.

Предприети са незабавни действия, под ръководството на Районна прокуратура и Районен съд в Нова Загора. Благодарение на добрата работа между службите са установени причинете и извършителя на деянието. На 19 март полицията в Нова Загора е задържала стрелеца.

Полицаите установили три пробойни отвора в задната част на товарния автомобил. Оръжието е иззето и са назначени са експертизи, информира Дарик.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес