Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Д-р Николай Михайлов: Истанбулската конвенция цели джендърно превъзпитание

01 август 2018, 13:50 часа
Реклама

"Текстът на Истанбулската конвенция сам по себе си представлява програма за джендърно превъзпитание - на практика и на терен. Тя предполага усилие да се ревизира традиционния образ на жената като свързван с проблема за насилието, доколкото тя - според феминистката идея - е представяна в традицията като патриархално деградирана.

Реклама

Този документ е ляво-либерален феминистки текст - по идеологически произход и фактическо производство. В тази конвенция не става ясно докрай кое лице е жена, каквото и да говорим. Дали жена е жената или жена е това лице, което се преживява субективно като жена". Това заяви психиатърът д-р Николай Михайлов пред bTV. 

"Това понятие "джендър" уплаши мнозина с основание, защото то е двусмислено понятие. Произведено е от една достатъчно ясна и членоразделна идеология, която може да бъде проследена и разбрана. Ако конвенцията бъде четена повърхностно, изглежда, че става дума за насилие - то, разбира се, е отвратително. Фронт срещу това насилие е абсолютно задължителен. Има си обаче законодателство, което да се бори с насилието.

За какво е потребна тази конвенция? Тази конвенция е потребна, за да попадне в сферата на образованието, където ще се извърши тази фундаментална идеологическа трансформация на женския образ. 

Около защитата на Истанбулската конвенция в България бе изключително активизирано ЛГБТ обществото. Това общество е спонсорирано от всички големи корпорации, те правят отчисления, за да финансират ЛГБТ и неговата глобална програма за джендърно превъзпитание. Това са корпорациите Facebook, корпорацията Amazon, големите фондации на Сорос например също - той преуспява с тази проблема за отваряне на обществата.

Истанбулската конвенция не е необходима, за да защити жената, защото ЛГБТ не е женска организация и не защитава правото на жени, а защитава нещо друго - правото на всяко човешко същество да избере пола си. Това е проблематично и отчетено в решението на Конституционния съд, че конвенцията противоречи на Конституцията. Аз нямам никакво основание, дързост и претенция да оспоря юридическата компетентност на тези хора", каза още Михайлов. 

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес