Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доброволци от Yettel се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“

17 септември 2024, 10:50 часа • 387 прочитания

За втора поредна година доброволци от Yettel се включиха в мащабната инициатива „Да изчистим България заедно“, организирана от bTV Media Group. Работещите в телекома почистиха паркове и зелени площи и така помогнаха за превръщането им в по-приятни и подходящи за посещение места.

Тазгодишното 12-о издание беше под надслов „Да преобърнем играта“ и се проведе на 14 септември в цялата страна. То постави фокус върху едни от най-застрашените природни обекти – водните басейни, и насърчи почистването и облагородяването на  замърсените зони около реки, езера, язовири и прилежащите им части.

Групата на Yettel от София се зае със събирането на отпадъци в парка „Сухото дере“ в квартал Младост. Акцията включваше почистване около детските и спортните площадки, както и дерето на река Банишка, която минава през територията на парка. Доброволците от Велико Търново пък успяха да обходят екопътеката към Карталските водопади. Живописната местност е сред предпочитаните места за разходка в района на града.

В инициативата на Yettel се включиха не само служители на компанията, но и техни близки и приятели. Най-малкият участник бе на 4 години, а част от младежите подкрепят доброволческите дейности за втори или трети пореден път тази година.

Акцията е част от доброволческата програма на телекома, която отразява стремежа на компанията да подпомага важни обществени каузи за по-добро бъдеще, както и дейностите на местните общности. Усилията на Yettel са съсредоточени в три направления - опазване на околната среда, включително засаждане на дървета, почистване и облагородяване на зелени площи; грижа за бездомни животни; помощ за нуждаещи се хора чрез изработване на предмети за продажба в благотворителни базари, опаковане и раздаване на хуманитарна помощ.

Целта, която Yettel си поставя, заложена и в Стратегията за устойчиво развитие, е заедно със своите служители да дарява 1000 работни часа годишно за дейности в полза на обществото. За постигането ѝ всеки месец телекомът ангажира служителите си в инициативи за подкрепа на различни организации и каузи. От началото на 2024 г. работещите в компанията са участвали в работилница за мартеници, раздаване на хуманитарна помощ, почистване на района около езеро Панчарево, засаждане на дръвчета в Новата гора на София-2, облагородяване на местността Златните мостове, както и грижа за бездомни кучета от приютите в гр. Костинброд и с. Горни Богров.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес