Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Българският туристически съюз и Yettel запознаха ученици с дигиталната версия на 100-те национални туристически обекта

14 октомври 2024, 17:59 часа • 243 прочитания

Близо 600 младежи се включиха в традиционния поход за ученици до Черни връх, организиран от БТС и Столична община

Близо 600 ученици от София се включиха в традиционния поход до Черни връх, организиран от Българския туристически съюз (БТС) и Столична община с подкрепатa на Yettel. По време на събитието младежите се запознаха с дигиталната версия на движението „Опознай България - 100 национални туристически обекта“, дело на БТС и Yettel, и участваха в игра за тематични награди.

Целта на мероприятието е да популяризира природните и културно-историческите забележителности в България, както и да повиши образованието      и базовите умения на децата за туризма сред природата, насърчвайки активния начин на живот сред младото поколение.

Участниците в похода бяха приветствани от председателя на БТС Венцислав Венев пред хижа „Алеко“, където бяха раздадени почетните значки и грамоти на Юношеския туристически съюз и започна изкачването на Черни връх. Децата се запознаха отблизо с дигиталната версия на Националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта, която позволява събирането на виртуални печати от посетените обекти като алтернативна версия на традиционните печати върху хартия. Най-активните младежи веднага изтеглиха приложението на своите мобилни устройства и сканираха QR кода на хижа „Алеко“ – обект №74 от списъка. Част от учениците поканиха и свои приятели да се присъединят към приложението и така получиха шанс да участват в томболата.

Приложението на Yettel е безплатно и достъпно за потребителите на всички мобилни оператори в страната. То събира най-важната и полезна информация за посетителите, като за някои обекти представя завладяващо видео- и аудиосъдържание, което прави забележителностите на България по-достъпни и разбираеми. Yettel въведе и серия от тематични предизвикателства като „Турист“ и „Софиянец“, с които насърчава потребителите да събират все повече печати, отключвайки различни постижения, а участниците получават значки и специални награди при достигане на определена цел. Проектът продължава да се развива, като непрекъснато обогатява функционалностите и съдържанието, които предлага.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес