Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рут Колева с послание да мислим за природата в ново парче

05 септември 2013, 14:50 часа
Реклама

Рут Колева отправя послание да бъдем по-добри и да мислим за природата в новото си парче „Бледи следи“, подготвено специално за музикалното състезание „Зелената песен на България“. Проектът е по инициатива на N-JOY, Z-Rock, Jazz FM заедно с Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“ и провокира поп, рок и джаз звезди да създадат нови български песни, които ще съчетаят по модерен и забавен начин хубавата музика и отговорното отношение към природата.

Феновете ще могат да чуят новите парчета на 11 септември, когато изпълнителите ще представят песните си за „Зелената песен на България“.

Рут Колева беше избрана за участие в проекта с най-много гласове от слушателите на Jazz FM радио. В интервю на Таня Иванова тя коментира, че е започнала работа по проекта часове след като е научила за номинацията си. „За мен участието в „Зелената песен на България“ е чест и голяма отговорност“, каза Рут в ефира на Jazz FM радио. Музиката тя създава с Веселин Ценов, а текстът е на Илия Григоров. Песента „Бледи следи“ е придружена от видеоклип, който е сниман на Витоша.

Рут сподели, че при своите концерти извън страната се чувства посланик на хубавата музика, която правят българските изпълнители. „Усещам много драстична разлика всеки път, когато се прибирам от пътуване в чужбина. Имаме нужда от промяна и реално не е необходимо много, за да я направим“, каза тя.

В ефира на Jazz FM радио Рут Колева разкри подробности около излизането на новия си албум, по който е работила с музиканти, партнирали на световни имена като Емили Санде, Ейми Уайнхаус, „Молоко” и други.

Освен Рут в музикалното състезание „Зелената песен на България“ ще участват Графа, Михаела Филева, Били Хлапето, Криско, Революция Z и Der Hunds. Всички изпълнители ще представят ново парче на 10 септември, а на грандиозен финал през декември едно от парчетата ще бъде избрано за „Зелената песен на България“.

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес