Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рут Колева: Българино, срам ме е от теб

04 февруари 2014, 16:19 часа
Реклама

Рут Колева провокира във Facebook с гневен коментар, който предизвика оживена дискусия и много "харесвания" на статуса й:

"Знаеш ли кой си ти Българино? Ти си този, който си бие жената и децата всеки ден "възпитателно". Ти си този, който смята, че да си гей е болест и е заразно. Ти мразиш, цигани, турци и сирийци, без дори да знаеш защо. (Не си чувал за Мустафа Кемал Ататюрк, но знаеш много за "робството". Я гледай 12 years a slave и опитай пак?). Мразиш чужденците, но с радост би им взел парите. Милееш за бай Тошо и за "онези времена". Твърдиш, че мразиш корупцията, но си измислил начин да превърташ топломера и се извиняваш с "Еми те всички го праат бе!", сакън да не се пре*беш. Срам ме е от теб. Срам ме е да обяснявам как "Не ние българите не сме такива. Напротив! Ние сме много топли, добронамерени, талантливи и възпитани хора!" ,когато случаен англичанин (на другия край на планетата) ми разказва как български работници са му обрали къщата, та му взели и рафтовете от хладилника!? Писнало ми е, когато кажа, че съм от България, хората да извръщат глави. Но няма да се крия, и няма да спра да говоря, че НИЕ не сме КАТО ТЕБ. Защото в тази малка, самотна и тъжна държава има хора с качества, талант и мозък. Ти си живей, а ние ще бутаме".

Людмила Дяковска се включи със следния коментар: "Трудно бих намерила думи да го кажа по-добре. Само мисли и многото енергия, която ТОЙ изпива! Благодаря, че го написа...За няколко дена го бях забравила, но уви...ТОЙ, чука на вратата! А, аз?! Отпращам го с усмивка...

Соня Иванова
Соня Иванова Отговорен редактор
Новините днес