Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Показване на ЕГН-та, подписи и скука: Новото предаване на NOVA "Скрита самоличност"

04 юни 2024, 11:21 часа
Реклама

Новото предаване в българския телевизионен ефир - "Скрита самоличност" по NOVA, започна на 3 юни. От няколко месеца шоуто бе рекламирано като нещо невиждано и уникално за родната телевизия. Но какво видяхме в първия епизод? Разпространяване на лични данни - ЕГН-та и подписи, липса на правила и не особено интересен сценарий.

Снимка: Скрита самоличност/Facebook

Още: Гаф или не: По Нова ТВ се появиха символите Z и Георгиевска лента в репортаж за зърнопроизводителите (СНИМКИ)

Без правила

Още първите секунди от първия епизод на "Скрита самоличност" дадоха индикация, че нещо с предаването не е съвсем наред. Или по-точно - началото му беше нетипично. Причината е, че не стана ясно какви са правилата - нищо не се обяснява на зрителите, а се разчита на това с течение на играта да става ясно точно по какъв начин се случва отгатването на самоличностите. Това не е задължително лошо решение, защото не се губи време, а се започва директно с "екшъна".

А екшънът се състои в следното: участник има пред себе си 8 мъже и жени със скрити самоличности, за които трябва да отгатне с какво се занимават (хоби, настояща или предишна професия). Ако успее да познае чрез разсъждения и с помощта на улики, печели съответна сума. Ако познае, от предаването показват доказателство.

Показване на лични данни

Снимка: Скрийншот/NOVA Play

При първата позната самоличност от NOVA смело показаха снимка на студентската книжка на Николай Николаев, заедно с неговото ЕГН и подписите на ректора на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" и декана на Педагогическия факултет. Ей така - на голям екран. Това е много сериозно нарушение и не би трябвало да се допуска нито на живо, нито на запис.

Предаването "Скрита самоличност" не е измислено тук и форматът е закупен от българските продуценти, така че правилата са нещо, което не е чак толкова важно в случая. По-важното е да се внимава за големи гафове, от които може някой да пострада.

Още: Хитов български сериал и съд за авторски права: Кой не плати? (ВИДЕО)

Неда Ковачева
Неда Ковачева Отговорен редактор
Новините днес