Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След скандала за милиарди: Джо Роугън се оправда - търсил различни мнения (ВИДЕО)

01 февруари 2022, 15:36 часа
Реклама

След скандалите с Джо Роугън Spotify обяви, че вече работи по добавяне на предупреждения за всеки подкаст в платформата, в който се дискутира темата COVID-19.

Припомняме, че през последните седмици компанията беше подложена на натиск заради известния водещ, чийто подкаст The Joe Rogan Experience стана ексклузивен за платформата през май 2020 г. след сделка за 100 милиона долара. Скандалът около възгледите на Роугън относно ваксините срещу коронавирус се разрасна след като и музикантът Нийл Йънг постави ултиматум, че ще свали цялата си дискография от платформата, ако тя не премахне противоречивите твърдения на подкастъра.

Водещият на подкаста пък явно реши, че е време да каже нещо по въпроса и го направи в профилите си в социалните мрежи. В изявлението си си той оправдава действията си, определени от много като дезинформация с това, че в подкаста си иска да разговаря с най-различни хора, които имат различни мнения и виждания от това, което масово се налага по медиите.

Роугън допълва, че никога не е искал да буди каквито и да било полемики, а просто да чува различни мнения. Казва също, че е голям фен на Нийл Йънг и съжалява, че музикантът е решил да премахне музиката си от Spotify заради подкаста му.

След избухването на скандала с подкаста, Spotify понесе 2,1 млрд. долара загуби. Затова Роугън реши да се извини и на платформата, че ѝ е създал проблеми. Той обаче подчерта, че все още счита за правилно да кани отричащи COVID като свои гости.

Междувременно принц Хари и Меган Маркъл, които през декември 2020 подписаха многогодишна сделка със Spotify на стойност 25 млн. долара, изразиха загрижеността си срещу разпространението на дезинформация в платформата. Херцогът и херцогинята на Съсекс обаче обявиха, че ще продължат да работят с компанията.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес