Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русенци протестираха срещу обгазяването и с автошествие

08 септември 2017, 19:46 часа • 850 прочитания

Автошествие изрази поредното несъгласие на русенци с обгазяванията на града, предаде БГНЕС.

Гражданското неподчинение бе организирано ден след протеста на площада на общината, като исканията на участниците отново бяха за решителни мерки срещу системното замърсяване на въздуха.

Колите, на които имаше национални знамена и плакати „Русе иска да диша“, потеглиха от Дунав мост по бул.“България“. Те се движеха със скорост от 10 км в час, при което затрудниха движението от граничния пункт към града в пиковите часове.

„Протестът е за нормален град Русе, нормален град за живеене, като започнем от отровния въздух. Надяваме се, че някой ще ни чуе. Ако не ни чуе, продължаваме. При всяка нова атака от обгазяване, всяко нещо, което негативно се случи за Русе, ще бъдем тук“, заяви организаторът Бойко Никифоров. Той обясни, че хората са готови дори да блокират Дунав мост, тъй като екологичните проблеми на Русе не се вземат под внимание. В протеста участваха и родители, които искат децата им да са здрави и да продължат да живеят в града, вместо да го напускат заради мръсния въздух.

Шествието приключи на площада пред общината, където всеки имаше възможност да изрази своята позиция по екологичните проблеми.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес