Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шоколадови еклери: Как да ги приготвите вкъщи

18 юни 2021, 17:43 часа

Шоколадовият еклер е вкусен десерт, който се приготвя от продълговато тесто, което се пълни със сметана и се залива с шоколадова глазура. Така тестото става хрупкаво докато пълнежът със сметана е сочен и богат. Кремът може да бъде с всякакъв вкус от ванилия до шоколад.

Докато правите еклера, важно е да осигурите перфектна консистенция на тестото за сладкиши, за да направите наистина вкусен еклер. Вижте тази бърза и лесна рецепта, която ще ви помогне да направите този вкусен десерт у дома само с 5 лесни стъпки. Насладете се на греховната наслада удома и впечатлете всички с тези вкусни еклери.

Стъпка 1

Смесете ¼ чаша масло, ⅔ чаши вода, щипка сол и ⅔ чаши рафинирано брашно в тиган на слаб огън. Оставете да заври и след това свалете от огъня. Сега добавете 2 яйца към тази смес и разбийте добре.

Стъпка 2

След това вземете найлонова торбичка и я напълнете с приготвената смес. Изрежете малка дупка в единия край на торбата и направете еклерите с продълговата форма с дължина 10-тина сантиметра върху намазнена тава за печене. Печете на 180 градуса по Целзий за 30 минути. След като изстинат, набодете еклерите с клечка за зъби.

Стъпка 3

За да направите крема, разбийте 1 чаша сметана, ¼ чаша пудра захар и 1 супена лъжица ванилова есенция. Напълнете сладкарски плик с този приготвен пълнеж и направете 3 дупки в дъното на еклерите. Напълнете еклерите с крема през тези дупки.

Стъпка 4

За да направите шоколадовата глазура, разтопете 350 грама шоколадови стърготини в микровълнова фурна, като ги разбърквате за няколко минути. Загрейте 200 мл бита сметана и добавете щипка сол към нея. След като започне да къкри, изсипете върху шоколадовия чипс. Към това добавете 2 супени лъжици масло и разбъркайте добре.

Стъпка 5

Потопете внимателно всеки еклер в приготвената глазура и го оставете да стегне. След като се стегне, можете да сервирате шоколадовите еклери охладени или на стайна температура.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес