Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По-пухкав и по-здравословен: Омлет с нов прочит

19 август 2024, 18:03 часа

Омлетът е една от най-вкусните храни, която ви засища сутрин и има десетки начини за приготвяне. За да приготвите омлет, можете да използвате различни съставки, които просто да смесите с яйцето. Разбира се, това е традиционният начин за приготвяне, но днес ви предлагаме нов начин да се насладите на тази рецепта.

Още: Добавете телешко месо към традиционната рецепта за фрикасе за по-богат вкус

Омлетът на фурна има поне две предимства, първо не е нужно да го обръщате няколко пъти, за да го изпържите и не е нужно да използвате толкова много масло. Това го прави не само една от любимите ви храни, но и много здравословна алтернатива.

Необходими съставки:

  • 3-4 яйца
  • 15 листа босилек
  • 120 грама козе сирене
  • 50 грама наденица
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса, преди да започнете да приготвяте омлета. След това в дълбок съд изсипете всички яйца, разбийте ги с вилица, докато се смесят напълно помежду си. Докато бъркате, добавете листата босилек, които трябва да разполовете. Добавете сирене и парчета наденица или месо по желание.

Можете да изберете да добавите други зеленчуци по ваше желание, просто ги нарежете на малки кубчета. Добавете сол и черен пипер и започнете да приготвяте съда.

За тава избираме среден размер около 20-30 см и покриваме цялата й повърхност с хартия за печене. Намажете хартията за печене с малко зехтин. Внимателно залейте омлета и го поставете във фурната на 180 градуса за 40 минути, като от време на време го проверявате дали е изпечен.

След като омлетът стане златисто кафяв, извадете го от фурната и го извадете от тавата. Внимавайте да го отлепите от хартията за печене преди сервиране.

Още: Бърза вечеря: Печени домати с пармезанова коричка

Тази рецепта, освен че може да се яде така, може да се използва и като пълнеж за приготвяне на вкусен сандвич. Поставете омлета в средата на хляба и можете да го ядете през целия ден. Можете да адаптирате този метод на готвене към всяка рецепта за омлет, която искате, процедурата ще бъде същата.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес