Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да сварите царевицата само за 5 минути?

12 август 2024, 15:41 часа

За да се свари царевицата и да е готова за консумация, трябва да се вари 30 - 40 минути. Има обаче един начин, който значително ще ускори варенето на царевицата.

Варене на царевицата за 5 минути - трикове

Август е идеалното време да се насладите на вкуса царевица. За да не губите време за нейното приготвяне, можете да я сварите в микровълновата. Този метод замества обичайното варене в тенджера. Можете да сварите царевица в микровълнова фурна за 5 минути. Необходими са ви само 2 кочана царевица, половин чаена лъжичка сол и масло.

Измийте кочаните заедно с листата, не е необходимо да ги белите. Поставете царевицата върху подходящ за микровълнова фурна съд и покрийте с капак. Поставете във фурната за 5 минути и печете на 1000 W. След като се сварят царевичните кочани ще са готови за консумация. Но преди това отстранете листата от царевицата и натрийте със сол и олио. Друг начин е да сварите кочаните в плик с масло и сол.

Не изхвърляйте тази част от царевицата, изключително лековита е при диабет

Как се вари царевица в плик с масло и сол

Почти всеки използва този метод. Кочаните трябва да бъдат почистени от листата и добре измити. След това се натриват с олио и сол и се слагат в найлонов плик. Завържете го и го сложете в микровълновата за 5 минути на максимална мощност. Преди сервиране царевицата може да се поръси с подправки.

Младата царевица има много ползи за здравето, включително витамини и фибри, които са полезни за кожата, косата и понижават кръвното налягане. Царевицата съдържа съединения, които имат положителен ефект върху зрителната система и здравето на очите, както и фолиева киселина, която поддържа здравето на черния дроб и косата.

100 гр сурова царевица съдържа 2,5 г фибри, а същото количество варена царевица съдържа 2,7 гр фибри, така че царевицата е полезна при някои заболявания на стомашно-чревния тракт. Яденето на царевица помага за нормализиране на изпражненията по време на запек, според изданието The Health Site.

Редовната консумация на царевица може да намали риска от инсулт, диабет и сърдечно-съдови заболявания, тъй като тялото получава достатъчно количество диетични фибри, фибри, калий, магнезий, фосфор, витамин Е и други полезни вещества, съдържащи се в царевицата, които активират метаболитните процеси. Това води до подобряване на човешкото здраве и укрепване на имунната система.

Колко време най-малко трябва да се вари царевицата?

 

 

 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес