Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И боговете от Олимп ще изберат този нектар от нектарини пред амброзията

25 юли 2024, 13:00 часа

Представете си лятна вечер, когато слънцето се скрива зад хоризонта и оставя след себе си прохладен бриз. Какво по-добро време за освежаваща напитка, която не само ще утоли жаждата ви, но и ще ви пренесе в свят на божествени вкусове? Точно такъв е нашият нектар от нектарини – напитка толкова изкусителна, че дори боговете от Олимп биха я предпочели пред амброзията.

Необходими продукти

  • Нектарини - 10 броя
  • Захар - на вкус
  • Вода
  • Лед

Нектарини: За какво са полезни?

Начин на приготвяне

1. Започнете с основната подготовка на плодовете. Измийте нектарините обилна струя вода. Разрежете нектарините наполовина и премахнете костилките. 

нектарини

2. Вземете тенджера с дебело дъно и поставете вътре нарязаните плодове. Поръсете ги с около 3 супени лъжици захар. Налейте вода, която да покрие плодовете с около два пръста, и оставете всичко да заври. Варете сместа около 5 минути, след което опитайте на вкус. Ако се оказва твърде сладка, можете да добавите още малко вода, за да балансирате вкуса.

Как да си приготвим божествен нектар от праскови

3. След като сварите плодовете, отстранете тенджерата от котлона и пасирайте сместа до гладка консистенция. Прехвърлете получения нектар в хладилника, за да се охлади добре. Когато е достатъчно изстуден, добавете лед и сервирайте.

Този нектар от нектарини е идеалното освежаващо удоволствие за горещите летни дни. Със своята сладост и свежест, той ще плени сетивата ви и ще ви накара да се почувствате като в митичните градини на Олимп. Независимо дали го сервирате на семейно събиране или на приятели, тази напитка със сигурност ще стане фаворит.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес