Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Готвач издаде как се приготвя най-вкусният и кадифен сметанов сос

14 май 2024, 11:32 часа

Сосовете успяват да придадат онзи финален щрих, който прави ястието забележително. Направата на сметанов сос не е толкова трудно, стига да знаете няколко хитрини. Опитните готвачи са на мнение, че без тези тайни, сосът няма как да се получи кадифен и с желаната консистенция.

Сметановият сос се оказва предпочитан завършек на редица ястия. Той си хармонира отлично с паста, пиле, риба, зеленчуци и много други храни.

Как да приготвите перфектния сметанов сос?

Още: Сочно пилешко филе с ароматен сос: В сосът в тайната

Най-напред трябва да се фокусирате върху продуктите, които ще са ви нужни. Не правете компромис с качеството, защото именно на него дължим добрите резултати.

За целта ще са ви нужни:

  • Сметана
  • Масло
  • Брашно
  • Сол и черен пипер
  • Други подправки

Начин на приготвяне на соса:

Още: Как се приготвя класическият сос Цезар

След като вече сте си набавили продуктите, може съвсем спокойно да преминете към приготвянето и на самия сос.

Започнете с нагряването на маслото в тигана. Щом маслото се разтопи, добавете брашното и започнете да бъркате енергично. Целта е да се получи гладка смес.

Постепенно добавяйте сметаната, като не спирате да бъркате. Скоро сосът ще започне да добива кадифена текстура – точно това, което търсим като краен резултат.

Когато сметановата вкусотия достигне желаната консистенция, идва ред на финалния щрих, а именно подправките. Солта и черният пипер са задължителни. Дали ще добавите и други подправки, зависи единствено от вас.

Още: Кои са най-добрите сосове за спагети?

Този сос се получава фантастичен и си струва да го опитате.

Добър апетит!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес