Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Домашен сок от нар и боровинки: Страхотен вкус и тайни ползи за здравето

25 октомври 2024, 12:48 часа

Нарът и боровинките са богати на естествени захари, витамини и минерали. Те съдържат фитонутриенти като полифеноли, флавоноли и антоцианини, които са мощни антиоксиданти. Последните елиминират свободните радикали, които атакуват клетките и проправят пътя за появата на опасни хронични заболявания.

Още: Съхранете гроздето за зимата: Лесна рецепта, която трябва да опитате

Нарът и боровинките са пълни с витамини, но това не е единствената причина, поради която и двете могат да се правят на сок. Най-доброто от най-доброто е, че вкусът на тези плодове е идеално съчетан и подсилен.

Една чаша 100 процента сок от червена боровинка и нар е еквивалентна на пет порции плодове и зеленчуци на ден. За щастие, този сок може да се приготви много лесно в домашни условия и по този начин ще сте задоволили дневната нужда от плодове и зеленчуци.

Как да си направим сок от боровинки и нар у дома

Необходими съставки:

  • 2 чаши семена от нар
  • 1 чаша боровинки

Начин на приготвяне:

Още: Ароматни кокосови бисквити, готови само за 30 минути

За да отворите нара, го разцепете отдолу и отгоре. След това направете 6 малки разреза и отворете плода с ръце. Използвайте ръкавици и престилка, защото сокът от нар оставя петна. За да избегнете това, можете също да отворите нара в купа с вода. Зърната ще паднат на дъното, докато белият слой ще се издигне на повърхността. Отцедете водата и изцедете зърната в горния ред. Разбъркайте сока и консумирайте веднага. С това количество плодове се получават 1-2 чаши сок.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес