Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бърза вечеря: Кюфтенца със зеленчуци и извара

03 септември 2024, 16:28 часа

Можем да кажем, че една от най-здравословните кулинарни алтернативи са кюфтетата на зеленчукова основа. Много лесни за приготвяне, освен че ви помагат да поддържате тялото си във форма, те са пълни с витамини. Затова ви препоръчваме да правите тези малки съкровища част от вашите здравословни ястия възможно най-често.

Още: Вкусна рецепта за пиле Трахана: Ястие, което трябва да опитате

В тази рецепта ви показваме как бързо да приготвите кюфтета със зеленчуци и извара. Следвайте стъпките и вашите кюфтета ще бъдат готови след 30 минути.

Необходими съставки:

  • 200 г моркови
  • 200 г картофи
  • 1 целина
  • 100 г извара без сол
  • 30 г настъргано козе сирене
  • 50 г галета
  • сол
  • розмарин
  • градински чай (по избор)

Начин на приготвяне:

За да започнете да приготвяте тази рецепта, първо измийте зеленчуците обилно с вода. След това ги обелете и започнете да ги режете на малки кръгли парчета. Можете също да ги настържете, за да съкратите още повече времето за приготвяне.

Оставете тенджера, пълна наполовина с вода, да заври и добавете всички парчета зеленчуци, които сте нарязали по-рано. Оставете ги да врят няколко минути, докато видите, че са напълно омекнали.

След като ги извадите от тенджерата ги сложете в миксер, за да ги натрошите до получаване на пюре и след това добавете изварата. Уверете се, че изварата е безсолна, но ако нямате вкъщи и ще ползвате солена, внимавайте с количеството сол, която слагате накрая. Добавете малко по малко натрошеното сирене, галетата, малко сол, ако е необходимо, малко розмарин и салвия.

Ако желаете, можете да добавите и малко черен пипер във вашите кюфтенца, докато продължавате да бъркате цялата смес. Ако тестото за кюфтета е твърде течно, можете да добавите малко препечени галета, тъй като е важно накрая да се получи гъста смес.

Още: Най-сполучливата рецепта за кремообразна картофена запеканка

След това с помощта на лъжица оформете кюфтенцата, които не трябва да са по-големи от зърно и ги наредете в средно голяма тава. Внимавайте предварително да застелете тавата с хартия за печене, за да не загорят или залепнат кюфтетата. Сложете ги да се пекат за 15 минути на температура 170-180 градуса, докато придобият златист цвят. След като видите, че са готови ги извадете от фурната и сервирайте топли или дори студени по желание.

Добър апетит!

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес