Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бърза домашна рецепта: Кремообразен сладолед с лешници

17 юли 2024, 17:23 часа

След тази рецепта вече не е нужно да купувате сладолед от магазините. Вкусен, семпъл и с фантастичен аромат на шоколад и хрупкави парченца лешник, какво повече може да се иска от един десерт. Опитайте да го приготвите и ще удивите любимите си хора с уникален и неповторим вкус.

Още: Сок от диня и краставица: Много полезен за организма

Необходими продукти:

  • 2 чаши мляко
  • 300 мл. сметана
  • 4 жълтъка
  • Половин чаша захар
  • Ванилова захар
  • 200 г. лешници
  • 200 г. шоколад

Начин на приготвяне:

Първо счупете яйцата и в тенджера сложете само жълтъците, които ще разбиете с кухненска тел. След това добавете захарта и се опитайте да образувате кремообразна смес. Опитайте да разтворите напълно захарта. Добавете млякото, което трябва да е пълномаслено, а след това и сметаната и разбийте отново.

Сложете тенджерата на котлона и я оставете на среден огън. Отстранете от огъня веднага щом се образуват първите мехурчета, които показват, че сместа кипи. Не забравяйте да бъркате сместа през цялото време с кухненската тел, ще ви трябват около 15 минути за целия процес.

Когато видите, че сместа е започнала да се съсирва, поставете цялата тенджера в купа със студена вода и я оставете там за няколко минути. Междувременно смелете лешниците, но да не станат на прах. Трябва да са ронливи, за да се усещат хрупкави, когато правите сладоледа. Добавете лешниците в тенджерата и изсипете цялата смес в купа. Затворете съда с капак и го поставете във фризера за 30 минути.

Още: Лесна и бърза: Свежа торта с чай от лайка и мед

През това време в тенджера загрейте 100 мл. сладкарска сметана и разтопете там шоколада. Извадете сладоледа от хладилника и добавете разтопения шоколад, разбъркайте добре и го приберете отново във фризера. Оставете в хладилник до пълното замръзване на сместа. След това просто му се насладете със семейството си.

Добър апетит!

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес