Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бухтичките от детството ни – рецепта за 30 минути

12 октомври 2024, 08:58 часа

Крайно време е да ви споделим една превъзходна рецепта за любимите бухтички от детството ни. Най-хубавото е, че приготвянето на сместа отнема съвсем малко време и няма да се налага да прекарвате часове в кухнята.

Преди да преминем към рецептата, ще вмъкнем, че тези бухтички позволяват да ги гарнирате и със сладки, и със солени добавки. Вкусът им е балансиран и всяка хапка буквално се топи в устата.

Как се приготвят най-вкусните бухтички от детството ни?

Още: Тези селски бухти са най-пухкавата вкусотия за закуска

Ето какви продукти са ви нужни за направата на бухтичките:

  • бpaшнo - 1 кг
  • coдa бикapбoнaт - 1 ч.л.
  • cиpeнe - 200 г
  • зaхap - 1 к. л.
  • вoдa – хлaдкa

Начин на приготвяне:

Започнете с пресяването на брашното. Не забравяйте да го смесите със солта, захарта, сиренето и содата. Постепенно добавяйте по малко хладка вода и бъркайте, докато не се оформи тесто за точене. Имайте предвид, че в някакъв момент може да се наложи да включите и ръцете си.

Още: Рошавите бухтички със сирене, която всяка баба умее да приготвя

Следващата стъпка е разточването на тестото. Набрашнете плота и започнете да оформяте кори с дебелина около 1 см. Изрязвайте ромбоиди и ги пускайте в нагорещеното олио. Пържете до златист загар, а след това изваждайте в съд, покрит с хартия за печене. Така излишната мазнина ще попие по хартията и бухтичките няма да са прекалено мазни. Накрая сервирайте с добавка по ваш вкус. Получават се наистина фантастични и съветът ни е още сега да тествате лесната рецепта.

Добър апетит!

Пухкави бухти в лъжица – удоволствие в 1 хапка

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес