Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Волен Сидеров: Сделката за F-16 не е добра за България

24 юли 2019, 09:18 часа
Реклама

"Тази сделка не е добра за България. За пореден път водим васална и колониална политика. Няма как доходите в България да растат по този начин. Това съм го казвал и обяснявал много пъти. В момента отворихме нови 4 000 работни места в САЩ, вместо да направим това в България. Подпомагаме икономиката на САЩ с милиарди за самолет, който още е на чертожната дъска. Империята ни е наредила да платим веднага, а те кога ще доставят самолетите - не се знае, защото така е записано в договора. Чух ген. Попов да казва, че ако не се купят сега самолетите, това ще е пагубно за военновъздушните сили. Това е смешно. Вижте турците какви хубави ракети си купиха от Русия. На нас ни трябва нещо такова, за да пазим небето си, а не 8 самолета, които между другото могат да носят и ядрено оръжие. Това е много опасно, но така са ни наредили и ние плащаме милиарди." Това каза в интервю за bTV лидерът на партия  "Атака" Волен Сидеров.

Реклама

По думите му Русия няма нищо общо със СССР : "В момента България може да черпи само ползи от Русия. Ще дам пример - ако бяхме направили "Южен поток" през 2015 година, сега щяхме да имаме 2 млрд. в хазната. Сега тези милиарди ги даваме на САЩ. Нека хората сами да преценят кое е по-дбре за България."

Помолен да коментира отношенията в малката коалиция Сидеров заяви:

"Мен ми е интересно какво промени мнението на моя скъп колега и партньор Красимир Каракачанов, който преди 4 години е защитавал моите тези? Аз нямам проблем с него и Валери Симеонов. Тук не говорим за личностни конфликти. Говоря за защита на интересите на България. В Обединени патриоти си говорим. Днес има коалиционен съвет и аз смятам да отида. Там ще попитам как с фалшификация беше променено ръководството на парламентарната група. Те направиха измама. НФСБ и ВМРО се възползваха от "Атака" и сега искат да ни отстранят. Благодарение на мен Каракачанов е вицепремиер, а Симеонов беше такъв. Сега те се опитват да остържат "Атака". Аз почвам да се чудя дали има смисъл въобще да оставаме в този парламент."

Той допълни, че не иска да лъже хората:

"Те гласуваха за Обединени патриоти заради определени идеи. Аз питам къде са минималните пенсии от 300 лева? Няма как да работя с тези измамници, защото те извършиха измама и подмениха ръководството на ПГ. Все още не съм взел решение. Ще го взема. Но се обръщам към скъпите си колеги - хайде колеги, дайте да вдигнем доходите и пенсиите. Това сме обещали. Не е мъжко да се събереш на тъмно и да ме изключат от комсомола", каза още той.

Относно хакерската атака към НАП Сидеров заяви, че такива атаки има навсякъде по света.

"Ако бяхме нормална държава, тази атака нямаше да се отразява така и нямаше всеки да дава акъл по студиата, а органите щяха да си свършат работата тихо и както трябва. За мен такива хора, които извършват атаките, трябва да работят за държавата, да я предпазват от подобни киберпрестъпления и да получават високи заплати. Чувам, че се казва, че няма пари за това, но същевременно изливаме милиарди за F-16.", обясни позицията си Сидеров.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес