Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Татяна Дончева: "Величие"-то не е никакъв конкурент на "Възраждане"

10 юни 2024, 19:25 часа
Реклама

„Има всички шансове да има правителство. ГЕРБ и ДПС заедно с подкрепата на „Величие“ и ИТН. Бойко Борисов и Делян Пеевски имаха за цел да преразпределят вота като финансират част от малките формации, които да късат неидентифициран вот. И така те смятат, че като преразпределят едни 20%, те са в състояние да направят правителство. Това чак до там не се е получило.“ Това коментира лидерът на „Движение 21“, част от Левицата Татяна Дончева.

Още: Георги Господинов предрекъл възхода на "Величие" в романа "Времеубежище" (СНИМКА)

Според нея ще си проличи кои са „Величие“ при гласуването в парламента. Тя намекна, че са американски проект. „Величие“-то е по някакъв начин конкурент на „Възраждане“. Неслучайно Костадин Костадинов днес каза, че това е американски проект и взема техни гласове. Ако това е вярно, при потенциално правителство ще стане с гласове на ИТН и на „Величие“-то“, смята тя.

Още: Костадинов за "Величие": Маските ще паднат, избирателите им ще бъдат излъгани

Според Дончева правителство ще има, независимо, че има очакванията на есен да се ходи на избори. „Може и да се ходи на избори, но не заради техническата невъзможност да се състави правителство. Други ще са обстоятелствата“, коментира тя.

За резултатите от изборите

Дончева коментира и резултатите след вота, които дадоха 0,75% за „Движение 21“. „Нека преспим няколко нощи за това къде е заровено обяснението за този резултат. Преди нас и след нас ще има избори. Няма драма. Има няколко обяснения, но не са изчерпателни. Например, че избирателите с лява ориентация искат обединение. Но също така е възможно обяснение, че лявото и обединението не ги интересува“, каза тя.

Още: Осман Октай заговори за разделяне на ПП и ДБ и обвини Пеевски за появата на "Величие"

„Трябва да се замислим дали изобщо трябва да се занимаваме с някакви обединения. Иначе прави впечатление, че БСП има огромна кръвозагуба. Това може да означава, че избирателите на БСП са отишли към ИТН, „Възраждане“ или са си останали вкъщи“, обясни Дончева.

 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес