Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата е поискала от ЦИК да свали имунитета на Тома Белев, ЦИК го е направила

23 октомври 2019, 23:48 часа •
Реклама

Кандидатът за общински съветник за Столична община в листата за общински съветници на коалиция "Демократична България – Обединение" Тома Белев е със свален имунитет и може да бъде разследван. Това става ясно от решение на ЦИК.

В решението се казва, че искането е на главния прокурор, като обвинител номер 1 на България иска да привлече Белев като обвиняем по досъдебно производство по преписка № 18926/2019 г. по описа на Софийска градска прокуратура. От информацията на ЦИК не става ясно какво точно пише в преписката.

Припомняме, че преди няколко дни Белев предизвика реакции заради свое изказване във Facebook. Става въпрос за думите: "Най-евтино са пътували евреите в конските вагони - напълно безплатно". Те са написани под статус на Асен Генов, също във Facebook, със следното съдържание: "Не забравяйте да благодарите на гледащата зле Грета ако билетът ви за самолет се оскъпи драстично!". Постът е писан заради полемиките около Грета Тунберг като лице на борбата с климатичните промени и явно става въпрос за ирония.

Самият Белев коментира в профила си във Facebook, че не знае за какво точно ще бъде обвинен.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес