Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП-ДБ: ГЕРБ показаха неуважение към Деня на Ботев и към медиците (ВИДЕО)

02 юни 2024, 16:06 часа
Реклама

ГЕРБ показаха неуважение към Деня на Ботев, към медиците и към техния министър-председател. Това стана ясно от думите на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков по време на брифинг в парламента след като извънредното заседание за Сребреница и за заплатите в здравеопазването се провали поради липса на кворум. 

Неуважението към медиците

"Най-голямото неуважение е към всички медицински сестри и млади лекари, които продължават да получават ниски заплати, по-ниски от заплатите, които ние договорихме по времето на моето правителство преди две години", каза Петков. 

От своя страна бившият премиер Николай Денков посочи, че днес служебното правителство с безмълвното съгласие на новото мнозинство в парламента, е отказало на българските лекари и медецински сестри как да осигури достойни възнаграждения. По думите му ГЕРБ, ДПС и здравната мафия, обвързана с тях, имат инетрес държавните и общинските болници да не могат да осигурят достойно заплащане на българските специалисти.

"Бойко Борисов и ГЕРБ предпочитат да си правят селфита с Урсула фон дер Лайен, Манфред Вебер и хора, санкционирани по Магнитски, вместо да се погрижат за българското здравеопазване", добави другият съпредседател на ПП-ДБ Асен Василев. ОЩЕ: Фон дер Лайен идва в България на предизборна среща за Европейските избори 

Казусът Сребреница

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков обърна внимание и на казуса със Сребреница. Той смята, че не е нормално евроатлантиците да искат да гласуват с Вучич, Орбан и Путин по една тема, която страната ни е била съвносители. "Благодаря на нашия представител в ООН, че изми срама", посочи Петков. 

От своя страна кандидатът за евродепутат Елисавета Белобрадова коментира, че искането на Главчев да гласуваме "Въздържали се" не е просто отклоняване от евроатлантическия път на страната, а една нечовешка проява. 

Припомняме, че сайтът за разследваща журналистика Bird.bg публикува в профила си във Фейсбук документ, според който служебният премиер Димитър Главчев е разпоредил на постоянното ни представителство в ООН да гласува с "въздържал се". "Чест прави на представителката ни в ООН, че не се е поддала на натиска", пише Bird, без да уточнява откъде има документа - най-вероятно от свои вътрешни източници. Сайтът прави връзка със Сретен Йосич като инструмент от страна на Вучич за оказване на натиск върху България относно Сребреница. ОЩЕ: ПП-ДБ искат изслушване на Главчев в парламента за Сребреница

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес