Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

МВР е получило сигнали, че сигурността на Доган е застрашена

30 август 2024, 09:11 часа • 14303 прочитания

МВР е получило сигнали, че сигурността на Ахмед Доган е застрашена. Това става ясно от съобщение на вътрешното министерство до медиите. 

Подробности за сигналите

МВР се е отзовало на два сигнала от адреси в столичния квартал „Бояна“ и от парк „Росенец“. Сигналите са подадени от активисти на ДПС на телефон 112.

На място са изпратени патрули, които да гарантират обществения ред и да предотвратят противоправни действия, съобщават още от полицията. 

Припомняме, че снощи депутатите от ДПС-Доган алармираха, че група младежи е нахлула в резиденция „Бояна“ и е изгонила служителите на сградата.  Депутатите определиха това като самоуправство, като се обърнаха още снощи към премиера, президента, ДАНС и правоохранителните органи с искане да се осигури правото на обитателя на този дом Ахмед Доган. ОЩЕ: Младежи нахлуха в Боянските сараи: Депутати на Доган с обръщение към институциите (ВИДЕО)

МВР няма отношение към спора за сараите

По първоначални данни при извършената проверка е установен гражданско-правен спор, към който МВР няма отношение. Материалите от проверката ще бъдат предадени на прокуратурата.

Казусът със сараите на Доган възникна след като вчера бившият транспортен министър от кабинета "Орешарски" Данаил Папазов поиска Доган да напусне имотите в столичния квартал "Бояна" и край Росенец. Папазов изпрати писмо до медиите, в което обяснява, че имотите са собственост на дружествата „Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“ (на които той е представляващ и краен собственик чрез фирма „Сигда“), а Ахмед Доган не е собственик или представляващ на тези дружества, няма общо и с имотите на дружествата, както и няма каквито и да било договорни отношения свързани с ползването на тези имоти. ОЩЕ: Гонят Ахмед Доган от сараите в Росенец и "Бояна"

Кризата в ДПС и имотите на Доган

Въпросът около сараите на почетния председател на ДПС се случва на фона на войната му с Делян Певески, когото той изключи от партията. ОШЕ: Момчето не иска да си отива. Но ще му се наложи

Припомняме, че кризата в ДПС започна с гласуването на проектокабинета "Желязков". Тогава 15 депутати гласуваха "против", съобразявайки се с мнението на Доган. Впоследствие 17 депутати отидоха на среща при Доган, на която Пеевски не беше поканен. След това те бяха изключени от парламентарната група, а по-късно няколко души ги последваха, което направи ДПС от втора - четвърта политическа сила и я лиши от втория проучвателен мандат.

По-късно Доган поиска оставката на Пеевски и обкръжението му, но той отказа да я даде. Стигна се и до протести пред централата на движението срещу Пеевски. ОЩЕ: Тимур Халилов: Пеевски и хората му са изключени още на 10 юли по волята на Доган

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес