Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Искрен Веселинов: Протестът беше превърнат в политическо оръжие

03 септември 2020, 10:38 часа
Реклама

Вчерашният ден беше апотеоз на политиката на изгорените мостове“. Това заяви съпредседателят на групата на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов, коментирайки ескалацията на напрежението на протестите в центъра на столицата, предаде БГНЕС.

Реклама

„Всичко това, правено месеци и години преди това – нежеланието за нормален политически диалог и желанието за ерозиране на политическата система. От това не печели нито една парламентарно представена партия.

От това печелят тези, които се представят за извънсистемни и тези, които преди това вероятно са били в парламента или желаят да бъдат. Това са скритите мотиви на всички, които днес обикалят протестите, въпреки че многократно са били в този парламент“, смята Веселинов.

Пред депутатите той подчерта, че институциите трябва да си говорят и взаимодействат, а не да воюват, защото в тази война пада жертва националното единство.

Не е важно кой е започнал първи, а кой ще спре първи, както и кой ще тръгне първи по пътя към нормализацията. Протестът започна като реакция на народа към нещо, което беше възприето като посегателство на една институция върху друга, но постепенно беше превзет и превърнат в политическо оръжие на едни срещу други. Стана един от инструментите за сдобиване с власт“, категоричен бе Веселинов.

„Ако допуснем тази война, и на улицата, и между институциите да продължи, то абсолютно се обезсмисля представителната демокрация и нашата функция“, допълни още депутатът.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес