Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Божанов: Има още седмица-две след 17-ти август за предизборна коалиция с ПП

16 август 2022, 09:01 часа
Реклама

Бившият министър на електронното упрваление Божида Божанов обясни, че има още седмица-две след 17-ти август за предизборна коалиция с Продължаваме промяната. Има шанс за коалиция с „Продължаваме промяната“, това не е последният възможен момент, уточни той пред bTV. 

Реклама

ДБ са протегнали ръка към ПП, за да улеснят следизборното уравнение, което да носи стабилност. ДБ имат решение на колективните органи, с които дават мандат за преговори с ПП, като чакат бившите управляващи за отговор, обясни Божанов.

Според него предизборната социология не е точният резултат на самите предсрочни избори. Божанов ще бъде кандидат за народен представител, като все ДБ не са финализирали районите кой коя листа ще води.

Божанов увери, че машините за гласуване няма как да бъдат манипулирани. Той посочи, че има 20 стъпки, които трябва да се направят, за да се хакне машина за гласуване и това е много трудно. 

Божидар Божанов е на мнение, че преговори с „Газпром“ за доставките на газ сега биха били грешка. Ако през зимата ни спрат газа, ще бъдем поставени пред много трудна ситуация. Дори цената на газа да е по-ниска, то политическият риск с „Газпром“ е много голям, предупреди Божанов.

Още: Атанас Атанасов сравни ГЕРБ с БКП и каза как могат да бъдат свалени

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес