Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без да казва "Пеевски" директно: Демерджиев обяви, че за войната в ДПС се използват държавни бухалки

17 октомври 2024, 08:10 часа • 1105 прочитания

Добър герой в този неприятен филм няма. Ударите показват, че един от двамата опоненти е добил силата да използва държавни институции за бухалки. Това каза бившият вътрешен министъра Иван Демерджиев в ефира на Нова телевизия относно войната в ДПС и акцията срещу Джейхан Ибрямов.

ОЩЕ: Иван Демерджиев: Калин Стоянов се оказа пудела на Пеевски

"Не съм чул за нито една акция срещу активистите на „Нова начало“. В техните редици има немалко хора от тези, за който говорихме преди малко", добави той, като преди това той коментира спецакциите срещу купуването на гласове и престъпността в страната. 

Относно акциите на полицията срещу купуването на гласове, Демерджиев каза, че "акциите ми приличат на пиар, за да се прикрие нещо, което не е свършено предварително".

"Няма нужда от никакви списъци, защото полицията наблюдава купувачите на гласове и просто трябваше да не допусне те да се включат в този процес. Това е един кръг от хора, които постоянно се занимават с тази дейност. Те не се занимават само с това, но като дойдат избори, участват и в това", обясни той. 

ОЩЕ: Иван Демерджиев не очаква честни избори заради влиянието на Делян Пеевски

"Много от тези хора си имат солидни досиета, така че данни за тях има достатъчно", уточни той.

„Ние сме оставили един солиден списък от имена, които трайно се занимават с престъпност. Не съм чул работи ли се по него. Голяма част от тях, когато дойдат избори, се включват в търговията с гласове“, каза Демерджиев. 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес