Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атанасов: Имаме търпение - ще дочакаме да се приемат законите и да се демонтира паметникът (ВИДЕО)

14 декември 2023, 13:05 часа
Реклама

Имаме търпение - ще дочакаме да се приемат законите и да се демонтира паметникът. Това коментира съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов пред медиите в парламента във връзка с проваленото от опозицията заседание на Народното събрание заради Паметника на съветската армия. 

Ще работят, докато трябва

"Ако трябва ще работим утре, в събота, в неделя. Когато трябва - ще работим и паметникът ще бъде демонтиран", подчерта Атанасов. 

Според него тези, които бойкотират работата на Народното събрание не могат да предизвикат обществено недоволство, което да прекрати демонтажа на Паметника на съветската армия. "Опитват се да блокират работата на Народното събрание и по този начин да ни принудят", коментира Атанасов. ОЩЕ: Опозицията успя да провали днешното заседание на парламента (ВИДЕО)

Атанасов чака 33 години да се демонтира монумента

"Като антикомунист 33 години чакам да се демонтира паметникът на тази чужда сила, която в нарушение на Търновската конституция, е довела Комунистическата партия на власт. Дойде този момент, ще имаме търпение да се демонтира", каза Атанасов. Той обърна внимание, че има закон от 2000 г., с който комунистическият режим се обявява за престъпен. "Вижте какво пише в чл. 1 на този закон: "Българската комунистическа партия, тогава именуваща се Работническа партия идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България в нарушение на действащата Търновска конституция". 

ПП-ДБ: Опозицията спира парите за здравде и за пенсии

От своя страна Кирил Петков обърна внимание, че се спира бюджетът за здраве и парите за пенсии. "Ние не можем да разберем колегите от "Възраждане", БСП и ИТН как могат да слагат спирачка на най-важните плащания в държавата с аргумента, че тук като трибунал трябва да решим дали документацията е пълна или непълна", каза Петков. ОЩЕ: Денков за опозицията: Не е човешки да слагаш бюджета като залог срещу МОЧА

Той обясни, че областната администрация в София са дошли с всички папки и документи за демонтажа на Паметника на съветската армия. 

"Ние не сме в позиция да спираме нищо. Предложихме им давходират решение и да го гласуваме. Те казаха, че не ги интересува и че трябва да се спре работата по паметника", заяви Петков. ОЩЕ: Нинова чака документите за Паметника на съветската армия (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес