Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С пълна сила върви ремонтът в центъра на Пловдив

06 ноември 2018, 18:06 часа

Ремонтът на част от площад "Централен" и подлеза на улица "Гладстон" под него върви с пълна сила. Съоръжението трябва да бъде завършено през декември.
Реконструкцията стартира в началото на август, като наложи затварянето на улица "Гладстон" за движение. Подлезът под Централна поща бе в тежко състояние, от години по стените му се стичаха вади, а с осветлението имаше непрестанни проблеми. Паралелно с неговото обновяване, работниците на фирма "Драгиев и Ко" започнаха премахване и на настилката на площад "Централен". Здравият гранит отива на склада и ще се запази, за да се използва при други ремонти, а разбитите плочки ще се депонират на сметището като строителен отпадък. 

Реклама


Преобразяването на централния площад предвижда подмяна на старите плочки с естествена настилка, нова подземна комуникация, както и свързване на археологическите пространства от двете страни на бул. „Цар Борис III Обединител“. Реновирането на съоръжението под Централна поща, който е част от реконструкцията на площад "Централен", трябва да приключи до края на годината, заради откриващото събитие на Пловдив - Европейска столица на културата в началото на януари.

Елин Андреев
Елин Андреев Отговорен редактор
Новините днес