Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нов асфалт за една от най-разбитите входни артерии на Пловдив

29 октомври 2018, 14:31 часа

Завърши ремонтът на „Брезовско шосе“ в участъка от кръстовището на СБА до село Войводиново в Пловдив. "Отсечката от 2200 метра е преасфалтирана, като вече е поставена и маркировката", обяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, който лично провери какво е състоянието на пътя. 

Реклама

Само за около 20 дни са поставени два слоя асфалт, направени са пътните банкети и е подменен парапетът на моста от едната страна. Предвижда се догодина целият участък да бъде и осветен.

"Когато работата е в извънградски условия, няма подземна инфраструктура, то ремонтите стават бързо. Отнасяме се по един и същи начин към обектите, но поради различните условия едните стават по-бързо, другите по-бавно", заяви кметът Тотев, като уточни, че ремонтът е на стойност 700 000 лева.

Иван Тотев отново призова шофьорите да внимават и да спазват ограничението на скоростта. 


След обновения вход към града по Брезовско шосе стартират дейностите и по друга входно-изходна артерия - Рогошко шосе. Там отсечката е около три километра и дейностите по нея ще започнат с началото на следващата година. 

Работи се и по Кукленско шосе. Там обаче има известно забавяне от фирмата с проектното решение, тъй като местната администрация иска да има проектирани и велоалеи по шосето. Въпреки това се очаква да се отстранят пропуските и ако времето е все така меко и топло, може да се работи по него още тази есен. 

Елин Андреев
Елин Андреев Отговорен редактор
Новините днес