Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Невиждани морски създания за първи път в Пловдив

04 септември 2024, 15:08 часа • 970 прочитания

Екипът на Регионалния природонаучен музей в Пловдив с вълнение представя най-новото и изключително интересно попълнение в своята експозиция. Това са невиждани морски създания, при това за първи път в Пловдив, твърдят ентусиазираните уредници, които с много обич и постоянство полагат грижа както за многобройните експозиции, така и за живите обитатели на най-посещавания пловдивски музей.

„Това са уникални и рядко срещани морски създания, които ще ви накарат да погледнете подводния свят с други очи. Новите обитатели, които само тук можете да видите, ще ви предоставят забележителна възможност да се потопите в мистериите на дълбините и да откриете красотата на подводния свят“, сподели директорът на музея гл.ас.д-р Огнян Тодоров.

Първата голяма изненада е Бамбукова акула с бели петна (Chiloscyllium plagiosum). „Разполагаме с два млади представителя на този вид, които ще ви покажат какво означава да бъдеш истински хищник“, разказа Огнян Тодоров.

Вторите нови обитатели са от вида Бамбукова акула с кафяви ивици (Chiloscyllium punctatum). Те също са два изключително редки екземпляра, които ще впечатлят и ще оставят без дъх посетителите с тяхната елегантност и мистерия.

Третите нови попълнения са от вида Коралова акула (Atelomycterus marmoratus). Отново са две от най-красивите и завладяващи акули, вече могат да бъдат наблюдавани на живо в пловдивския музей. Четвъртата атракция е Черна гигантска риба-жаба (Antennarius commersonii).

„Уникалната Риба-жаба е изключително създание и е едно от най-странните и запленяващи създания, които можете да видите на живо. То ще накара нашите любознателни малки и големи посетители да повярват в чудеса. Заповядайте в Регионален природонаучен музей – Пловдив и станете част от това незабравимо пътешествие сред тайните на океаните!“, коментира още директорът на музея Огнян Тодоров. 

Още: Част от улица в Пловдив става пешеходна зона

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес