Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дъщерята на цар Киро, заловена с 2 кг хероин, остава в ареста

28 февруари 2020, 14:02 часа
Реклама

47 годишната Събка Рашкова, дъщеря на известния с престъпните си прояви Кирил Рашков- цар Киро, чу днес от Окръжен съд- Пловдив мярката си за неотклонение- задържане под стража. Най-тежката мярка отговаря и на тежестта на престъплението, в което е уличена. На 24 февруари тази година нейната кола беше спряна за проверка на пловдивски булевард и в Събка Рашкова бяха намерени малко над 2 кг хероин, разположени в пакети в два колана върху нея. Тя не е отрекла, че наркотикът е неин, а племенникът и, който също беше в колата, не е обвинен.

На свой брифинг тогава прокуратурата каза, че Събка Рашкова е пътувала до Турция на 22 февруари, но днес в съда стана ясно, че тя е прекарала доста време в казино в Свиленград. Оттам се е обадила на своя племенник да дойде да я прибере, тъй като е употребила антидепресанти.

Събка Рашкова е осъждана, както и всички останали членове на клана Рашкови, но е реабилитирана. Престъплението и е тежко, за него се предвижда затвор от 5 до 15 години и от 20 000 до 100 000 лв глоба. Досега член на фамилията не е съден за трафик на наркотици, поне не в такива размери. На делото днес не присъства никой от семейството. 

Веселина Божилова
Веселина Божилова Отговорен редактор
Новините днес