Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиян Василев: Пеевски ще бори Радев - това и за виц не става

12 юни 2024, 21:45 часа
Реклама

Ще го кажа само веднъж, защото мнозина ще се засегнат. У нас борбата с руското влияние започва да се фосилизира, загуби реактивността, ефективността си "разходи - ефект" и най-вече въображението, които са нужни за да се неутрализират новите и нови проекти на промосковската олигархия. Докато губиш време да факт чекнеш, Възраждане, Блиц, ПИК, Величие са избълвали десет пъти повече нови лъжи или псевдоистини.

Да, ДАНС спи, но къде е гражданското общество - тези, които са опорите на демокрацията?! Има малко истински борци и още по-малко сред тях са тези, които разчитат само на себе си за финансиране.

Още: Малинов: Победител на тези избори е Делян Пеевски

Къде са новите политически проекти на демократите, докато Пеевски и Русия бълват нови и нови? И Пеевски ще бори Радев - това и за виц не става, но върви за медиите? Къде е организирането и формирането на енергията на протеста? НАП шефът реагира по начин, който изписва вежди на Величие. Истината е, че тези мрежи се поддържат все повече не от пари пряко от Москва, а от пари на местната олигархия или суболигархия, което позволява на Кремъл да ги ползва за свои цели, без да плаща за това. Всичко, което трябва са конспирации, интриги, шоута, псевдогерои.

Още: Не коментирам паник атаките на който и да е политически лидер, думата има медицината

Защото и у нас и в посолствата често се забравя - този нов елит не се е пръкнал от нищото, а е наследник на антизападния БКП и ДС елит. И новите също не вярват на Запада и за това си държат на Москва.

Много малко сред тях бяха истински просветени люде.

Илиян Василев, Фейсбук

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес