Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Без значение дали Борисов иска да има кабинет, той е само средство за живот на ДП": Анализ

03 юли 2024, 11:11 часа
Реклама

"Забелязвате ли, че разговорът изобщо не е за правителство на ГЕРБ (Желязков, можеше да бъде всеки друг - Орешарски, Добрев, Сачева), разговорът е само за Делян Пеевски. От това дали ще има кабинет днес (като ако няма най-вероятно опитите ще продължат и с втория мандат - лично на Пеевски) зависи не друго, а съдбата на самия Делян Пеевски в българската политика."

Това пише в профила си в социалните мрежи журналистът Полина Паунова. Поводът - раздорът в редиците на ДПС от тази сутрин и спекулациите за това дали има война между Ахмед Доган и Делян Пеевски - теза, която бе поставена от бившия вече депутат от партията Рамадан Аталай.

Още: Феноменът и неговия ментор: Какво става между Пеевски и Доган?

"Разговорът е за подчинението на държавата на един човек: Рамадан Аталай тази сутрин обясни как се налага воля през силовите структури. В тоя смисъл правителството е само един инструмент за налагането на въпроснатан воля, за продължаване на владението на страната. Което пък и сочи друго: без значение Борисов иска ли да има такъв кабинет или не той (Борисов) е само средство за живот на Държавното Предприятие (по Гешев)", казва още Паунова, визирайки именно съпредседателят на ДПС.

Припомнете си хронологично целия скандал от тази сутрин в новините ни по темата:

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес