Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Евгений Кънев: Свързан с Кремъл център налага наративи, които са изцяло на емоционално-психологична основа

11 юни 2024, 19:47 часа
Реклама

"Имам всички основания да смятам, че в България съществува център, свързан с Кремъл, за изработка и налагане на определени наративи, които са изцяло на емоционално-психологична основа и целят убиването на всяка теза, която не обслужва руските интереси". 

Това написа в своя публикация във Фейсбук макроикономистът Евгений Кънев.

Още: Евгений Кънев: Важно е лидерите да се учат от грешките си

"Тогава идваме до момента да се запитаме възможно ли е такъв център да няма нищо общо с тези, които постоянно печелят изборите и с тези, които ги губят категорично?", попита той.

"Впрочем, на излизане от едно студио бивш политик ми каза - същите мрежи, които създадоха Атака, след това създадоха ИТН, а сега Величие. И подкрепи с факти, за които се досещате, а и знаете", посочи Кънев.

Още: Електронното управление е най-големият враг на мафията: Експерт с прогноза, че ресорното министерство ще бъде закрито

По думите му през последните 10 години е станала подмяна не само на политическата реалност. "Това означава, че чрез мрежите и медиите се подмени изцяло дебатът не само за целите, но и за накъде върви България - чрез подхвърляне на разделителни теми и говорители в обществото", пише Кънев.

"Например, атаката срещу Левски на бившия подполковник от НСО е с аргумента, че се бил провалил (?!?) в каузата си за Освобождение на България. На подсъзнателно ниво човек би се запитал - а кой не се е провалил? Ами ясно кой - Матушката, която ни е освободила. Същите мрежи сега го свързват със САЩ за инжектиране на някаква приемливост. Това е само показно за големите заблуди, в които медиите въргалят общественото съзнание", коментира още Кънев.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес