Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Благослав Михайлов: Хората не познават Мустафа Емин и виждат удобен наратив

30 август 2023, 18:04 часа • 12216 прочитания

"Мустафа Емин го познавам и ми е изключително трудно да си го представя в светлината, в която го описват. Струва ми се много неприсъщо за него да се държи по такъв начин. Само че широката общественост не го познава, а в случая вижда един удобен наратив, как „политик от ДБ“ искал неговите деца да са с предимство и заплашвал със служебното си положение. Това написа във "Фейсбук" Благослав Михайлов, създател на платформата „Стража“. Мнението му бе във връзка със скандала от последните дни, свързан с Мустафа Емин.

Двете гледни точки за инцидента

Припомняме, че за инцидента съобщава дългогодишна медицинска сестра в "Пирогов" Неда Диманова във Facebook профила си. Според разказа на сестрата съветникът на Тагарев е пристигнал в лечебното заведение с детето си, като се е държал "арогантно и скандално". Освен това той поискал да извадят от детска шокова зала дете в шок, за да влезе неговото. ОЩЕ: Скандал в "Пирогов": Съветник на Тагарев искал да изкарат дете от шокова зала, за да приемат неговото

По-късно самият Мустафа Емин заяви, че въпросната сестра не е била свидетел на случилото се. Той подчерта, че никога не е ставало въпрос дете да излезе, за да влезе неговото.Той призна, че единствено може да е повишил малко тембър.

Кой ликува?

По думите му при тази новина "копейките ликуват". "Те търсят всяко дребно нещо, за което могат да се хванат, за да го преекспонират и да ни отблъснат от ПП-ДБ, за да спрем да гласуваме или да гласуваме за Костадинов, чийто син, ако си спомняте, напада и бие свои съученици, които подкрепят еврото и Костадинов се гордее с това. Това е нали... ако трябва да се мерим от коя партия кой какъв родител е", коментира Михайлов в социалната мрежа. 

Пропуска се, че Мустафа Емин е опозиция в "Да, България"

Според него целият този наратив срещу Мустафа идва от "Фейсбук" пост на "някаква медицинска сестра". "Базирайки се само на този пост като единствено доказателство, въпросният наратив вече обиколи ВСИЧКИ медии. То по тази логика и аз мога да напиша пост, че съм бил там и съм го видял как се държи спокойно и уравновесено. Но има един факт, който удобно се пропуска в случая... Мустафа не е „политик от ДБ“, той е част от вътрешната опозиция на "Да България". На последните избори беше сложен на неизбираемо място, както обичайно се случва в "Да България", когато не те харесва ръководството. И беше избран в екипа на Тагарев единствено заради професионалните си качества в областта на националната сигурност. Не защото е „човек на някой“, смята Михайлов. ОЩЕ: Никога не е ставало въпрос дете да излезе, за да влезе моето: Мустафа Емин за скандала в „Пирогов“

Реакцията на ръководството на "Да, България"

Според него именно затова най-грозното в случая е реакцията на ръководството на "Да, България". "Ако случаят касаеше Ивайло Мирчев например, който много повече пасва на описаното поведение, веднага официалното становище на "Да, България" щеше да бъде, че „това е атака от Борисовите, Догановите, Пеевските медии с цел да се дискредитира активен борец срещу сарайския модел“ и тн, и тн. Но понеже обект на атаката е Мустафа, становището е „ще го проверим случая, ще го пратим на контролна комисия“, тоест ако не се сещате какво ще се случи, просто ще го изключат от партията заради Фейсбук пост на някаква медицинска сестра. Даже ще го направят с огромно удоволствие, защото все пак Мустафа е част от вътрешната опозиция", пише още Михайлов.

Основателят на "Стража" смята, че тези детайли ще бъдат изгубени някъде в целия медиен вихър, защото те усложняват наратива, правят го по-комплексен и не толкова черно-бял. "Медиите в България не обичат това", споделя още Михайлов.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес