Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 1200 запалянковци подкрепяха нашите в "Ърлс Корт"

09 август 2012, 07:18 часа • 681 прочитания

Над 1200 родни запалянковци бяха в зала "Ърлс Корт", за да дерат гърло за българските волейболисти в триумфа над Германия.

Eто какво разказва Георги Христов за BGvolleyball.com за радостите и неволите пред българските фенове в Лондон:

"С всяка изминала среща от Олимпийския волейболен турнир българската агитка се увеличава. На мача с Англия бяхме не повече от 300 човека, на този с Полша - около 500, с Австралия - около 500-600, с Аржентина - 500, с Италия - около 1000. Над 90% от подкрепящите отбора в залата са българи, живеещи в Лондон. Много малко са тези, които се самоорганизираха и пътуваха специално до английската столица, за да подкрепят волейболните национали и други български спортисти".

"Волейболната агитка е поставена пред множество изпитания. На първо място това е системата за закупуване на билети. Покупката е само онлайн, подбора на местата се извършва от компютър, максималният брой на закупени билети е 4, билети няма, при положение, че когато се влезе между 5 и 15% от местата стоят незаети. Висим денонощно в интернет, правим дежурства, купуваме, когато успеем напосоки, а после пред залата търгуваме незаконно...", описва ситуацията българският председател на фенклуба.

"В залата се допуска внасянето на тъпани, тромби, свирки и т.н., но се забранява тяхното използване?! В радиус от 10 метра от всеки български фен се разполагат десетки бебета и деца до предучилищна възраст дошли с родители или баби и дядовци да видят Олимпиадата и да се похвалят след това на съседите си... В момента, в който се осмелиш да извикаш, както си го правим в "Арена Армеец", веднага се извръщат много глави да видят кой е този... Да станеш на крака е немислимо. Винаги има на разположение услужливи разпоредители, които са готови да те изхвърлят, ако някой се оплаче от теб..", недоволства бълрският представител.

"Но ние не се отказваме. С българска находчивост се справяме, вярвам, добре засега. Доколкото следя отзивите от България, даже не се и усещат проблемите, което говори добре за нас".

Редактор: Иво Георгиев

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес