Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Удар под пояса за Кубица

14 ноември 2013, 14:54 часа • 22804 прочитания

Робърт Кубица сподели, че светкавичното оттегляне на навигатора му, определено е най-големия удар за него при дебюта  в етапа на WRC Великобритания. Шампионът от WRC2 бе привлечен към тима на „Ситроен“ за финалите през тази година.

Излизането от спорта на навигатора му Баран обаче със сигурност ще се отрази силно на представянето му. „Не ми е драго, че изпаднах в тази ситуация. От една страна гледам към състезанието, но от друга е много важен моят навигатор. Тази година имах много ралита и отделих много време при изготвяне на бележките по трасетата. И изведнъж, в рамките на един ден, всичко това отиде на вятъра“, споделя Кубица.

Италианецът Микеле  Ферара ще е навигатор на Кубица към момента, като наставленията ще бъдат не на полски, а на италиански. Полякът пък работи цял сезон на родния си език с Баран, а италианския за щастие го владее от престоя му в Италия през ранните му състезателни години.

Оставяйки решението на Баран настрани, Кубица определено вярва в способностите на Ферара. „Сигурен съм, че Микеле е страхотен професионалист и ще направим много добро представяне в етапа на Великобритания. За него също е голямо предизвикателство – да се състезава с нов пилот и непознат автомобил“, коментира Кубица.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес