Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Peugeot доминира, Льоб води в „Дакар“ след четвъртия етап

07 януари 2016, 18:51 часа • 8221 прочитания

В етап четири първите три най-добри времена бяха за пилотите на Peugeot, а в Топ 5 влезе и четвъртият автомобил на марката; този път обаче Себастиан Льоб остана трети, отстъпвайки първа етапна победа на Петерханзел, следван от Сайнц.

Peugeot 2008 DKR потвърди своя потенциал, като записа първо, второ и трето място в първата част на маратонския eтап, обиколката Жужую. И четирите коли на отбора завършиха четвъртия етап в Топ 5 в класирането. Според правилата на маратонския етап, те се завърнаха директно в Затворения парк, където не е разрешено сервизирането от страна на механиците или пилотите и техните навигатори. Петият етап ще отведе кервана към Боливия.

Стефан Петерханзел и Жан-Пол Котре записаха първата си етапна победа в „Дакар“ с Peugeot. Те се впуснаха в сериозна битка с Карлос Сайнц/Лукас Круз и Себастиан Льоб/Даниел Елена, продължила по цялото трасе. Трите автомобила Peugeot финишираха в рамките на само 30 секунди.

Карлос Сайнц и Лукас Круз водеха в етапа до първата контрола, но загубиха 3 минути и 2 секунди малко преди 53-тия километър, в резултат на спукана задна гума. След това, отборът с номер 303 увеличи темпото, за да компенсира загубеното време и демонстрира лидерско темпо до 9-та контрола от общо десет.

Сирил Депре и Давид Кастера допълниха отличното представяне на Peugeot през деня, като се класираха в Топ 5 – една от най-добрите изненади от началото на етапите в ралито.

В генералното класиране Себастиан Льоб продължава да води пред Стефан Петерханзел с около 5 минути аванс.

Генерално класиране след етап 4

1. Льоб/Елена, Peugeot 2008 DKR, 9:44,51 ч

2. Петерханзел/Котре, Peugeot 2008 DKR, +4:48 мин.

3. Ал-Атия/Бумел, Mini, +11:09 мин.

4. Полтер/Хюи, Toyota Hilux, +12:31 мин.

5. Сайнц/Круз, Peugeot 2008 DKR, +13:04 мин.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес